سشن معاملاتی در بازارهای مالی سشن معاملاتی در بازارهای مالی

سشن معاملاتی در بازارهای مالی

برای دستیابی به سودآوری و موفقیت در بازار‌های مالی، باید اصول و مفاهیم کلیدی این بازار را به خوبی فرا گیریم، آموزش‌های مرتبط را ببینیم و مهارت‌های لازم را کسب کنیم. یکی از این مفاهیم کلیدی، سشن‌ معاملاتی است. این سشن‌ها باعث شده‌اند که بازار فارکس به‌طور ۲۴ ساعته فعال باشد.
اما اهمیت این سشن‌ها تنها به باز و بسته بودن بازار ختم نمی‌شود؛ بلکه باید توجه داشته باشید که هر سشن ویژگی‌های رفتاری منحصربه‌فرد خود را دارد که شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند بفهمید که در کدام ساعت، با چه استراتژی و روی کدام نمادهای معاملاتی باید معامله انجام دهید. 
در این مقاله چراغ، به بررسی سشن‌های معاملاتی در بازار‌های مالی می‌پردازیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.

سشن معاملاتی چیست؟

گام نخست در شناخت سشن‌های معاملاتی، به تحلیل دقیق این واژه‌ی لاتین استوار است. اصطلاح «Trading Session» در واقع از ادغام دو واژه‌ی مستقل «Trading» به معنی معاملات و «Session» به معنی جلسات پدید آمده و عموماً به مفهوم جلسات معاملاتی تعبیر می‌شود؛ با این حال، چون در گفت‌وگوهای روزانه تریدرها و تحلیل‌گران بازارهای مالی بیشتر از عبارت «سشن‌های معاملاتی» استفاده می‌گردد، ما نیز در پیروی از این رویه، از همین واژه برای بیان مطالب بهره خواهیم برد.
سشن معاملاتی در بازار فارکس، به دوره‌ زمانی اطلاق می‌شود که با ساعت‌های آغاز معاملات در منطقه‌های خاصی هم‌زمان می‌گردند. معمولاً، زمانی که سشن‌های معاملاتی در یک منطقه فعال هستند از لحظه باز شدن بازار تا بسته شدن آن امتداد دارند و طی این زمان، معامله‌گران به این مناطق مراجعه می‌کنند. 
به‌عنوان مثال، در بازه زمانی که بازار استرالیا فعال می‌شود، از عنوان سشن سیدنی استفاده خواهد شد که نشان‌دهنده فعالیت معامله‌گران استرالیایی در آن ساعات است. 
البته این موضوع به این معنا نیست که معامله‌گران سایر کشورها قادر به انجام معامله نیستند، بلکه این معنی را می‌دهد که در آن ساعات، بانک‌های استرالیایی باز هستند و معاملات خود را در بازار انجام می‌دهند.
در صورتی که در بازار‌های مالی فعالیت می‌کنید، آگاهی از زمان‌ آغاز سشن‌های معاملاتی و همچنین بازارها یا ارزهایی که در این دوره‌ها دارای بالاترین سطح نقدشوندگی هستند، اهمیت فراوانی دارد.

انواع سشن‌های معاملاتی

بعد از اینکه با مفهوم کلی سشن‌های معاملاتی آشنا شدیم، حالا سوال اصلی این است که چند سشن معاملاتی در بازار‌های مالی وجود دارد که بتوانیم بر اساس آن‌ها معاملات خود را تنظیم کنیم؟ 
نخستین سشنی که در بازار فارکس فعال می‌شود، بازار سیدنی است که در ابتدای ساعات بامداد دوشنبه شروع به کار می‌کند و بانک‌های این کشور فعالیت‌های معاملاتی خود را آغاز خواهند کرد. 
پس از آن نیز به ترتیب، بازارهای بورس کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی جهان از شرق به غرب فعال می‌شوند که همگی آن‌ها را می‌توان به عنوان سشن‌های معاملاتی تعریف کرد. 
در کل، با توجه به اینکه حجم معاملات بانک‌ها و مؤسسات مالی در بسیاری از ساعات با هم تداخل دارد، چهار نشست اصلی معاملاتی در بازار فارکس تعیین شده است و اکثر معامله‌گران نیز برنامه‌ریزی معاملات خود را بر اساس این چهار نشست انجام می‌دهند؛ در ادامه، به بررسی این سشن‌ها می‌پردازیم.

سشن سیدنی (Sydney session)

سشن سیدنی، نخستین سشن معاملاتی در بازار فارکس به‌شمار می‌رود. این سشن، از ساعت ۰۰:۳۰ بامداد به وقت ایران آغاز شده و تا ساعت ۰۹:۳۰ صبح ادامه می‌یابد.
بازار سیدنی در آغازین ساعات روز دوشنبه فعال می‌شود و بانک‌های استرالیا و نیوزیلند شروع به معامله می‌کنند. سشن سیدنی، معمولاً بسیار آرام بوده و اثر اصلی آن بر روی نمادهای معاملاتی است که یک طرف آن‌ها دلار استرالیا (AUD) باشد. 
گاهی اوقات، در زمان سیدنی، شاهد گپ‌های قیمتی پس از بسته شدن سشن نیویورک و باز شدن سشن سیدنی هستیم که این یکی از خطرات مهم زمان سیدنی به‌حساب می‌آید. 
به همین علت، تعداد کمی از معامله‌گران در این سشن فعالیت می‌کنند و معمولا خلوت‌ترین نوع در میان تمام سشن‌های معاملاتی است.  از جمله بهترین نمادها برای ترید حرفه‌ای در زمان سیدنی عبارت‌اند از:

  •    جفت‌ارز AUDUSD 
  •     جفت‌ارز EURAUD 
  •    جفت‌ارز AUDJPY 
  •    جفت‌ارز NZDUSD 
  •    جفت‌ارز NZDJPY

اگر قصد دارید معاملات روزانه (Day Trading) یا اسکالپینگ را در سشن استرالیا انجام دهید، می‌توانید از این نمادها استفاده کنید؛ اما برای معاملات بلندمدت، نیازی به توجه خاص به ساعات سشن‌های معاملاتی یا نماد مورد نظر نیست.

سشن توکیو (Tokyo session)

پس از پایان سشن سیدنی، بازار توکیو آغاز به کار می‌کند که به طور معمول به عنوان سشن آسیایی شناخته می‌شود. این سشن، از ساعت ۰۳:۳۰ بامداد به وقت ایران آغاز شده و تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر ادامه می‌یابد.
نام‌گذاری این سشن به نام توکیو، به دلیل غلبه فعالیت‌های مالی در بازارهای سرمایه توکیو صورت گرفته است، ولی نقش مهمی نیز به سایر مناطق جغرافیایی مانند چین و سنگاپور در این زمان تعلق دارد. 
این سشن در میانه‌های زمان سیدنی شروع می‌شود و تقریباً تا آغاز سشن لندن ادامه پیدا می‌کند. حجم معاملات در این ساعات، مشابه سشن سیدنی پایین است و معمولاً اکثر جفت‌ارز‌ها در حالت نوسان کم یا رنج قرار دارند. 
جفت‌ارزهایی که یکی از اجزای آن‌ها ین ژاپن (JPY) باشد، بهترین گزینه‌ها برای معامله در جلسه توکیو هستند، زیرا ۱۶.۵ درصد از کل معاملات فارکس در این ساعات به این جفت‌ارزها اختصاص دارد. از جمله بهترین نمادها برای ترید حرفه‌ای در زمان توکیو عبارت‌اند از:

  •     جفت‌ارز USD/JPY 
  •     جفت‌ارز EUR/JPY 
  •     جفت‌ارز AUD/JPY 
  •     جفت‌ارز CAD/JPY 
  •     جفت‌ارز GBP/JPY 
  •     جفت‌ارز CHF/JPY

یک نکته مهم دیگر برای معامله در این سشن، توجه به رویدادها و اخبار اقتصادی مهم ژاپن است، زیرا معامله بدون در نظر گرفتن این اخبار می‌تواند ریسک بالایی داشته باشد.

سشن لندن (London session)

سشن معاملاتی لندن

سشن معاملاتی لندن یا اروپا، به‌عنوان مهم‌ترین سشن فارکس در سطح جهانی شناخته شده است. ساعت سشن معاملاتی لندن، از ۱۰:۳۰ صبح به وقت ایران آغاز می‌شود و تا ۱۹:۳۰ عصر ادامه می‌یابد. در این سشن معاملاتی، نوسانات و نقدینگی بازار مناسب است و به همین علت، معامله‌گران زیادی در این تایم ترید می‌کنند. 
جفت‌ارزهای اصلی مانند GBP/USD، EUR/USD و USD/CHF در این تایم به‌عنوان جفت‌ارزهای فعال‌تر شناخته می‌شوند و دارای نوسان زیادی هستند. از جمله بهترین نمادها برای ترید حرفه‌ای در زمان لندن عبارت‌اند از:

  •     جفت‌ارز EUR/USD 
  •     جفت‌ارز EUR/AUD 
  •     جفت‌ارز GBP/JPY 
  •     جفت‌ارز GBP/USD 
  •     جفت‌ارز EUR/JPY 
  •     جفت‌ارز GBP/NZD
  •     جفت‌ارز USD/CHF

یک نکته مهم دیگر برای معامله در زمان لندن، توجه به رویدادها و اخبار اقتصادی مهم انگلستان و اروپا است، زیرا معامله بدون در نظر گرفتن این اخبار و داده‌های تقویم اقتصادی می‌تواند دارای ریسک بالایی باشد.

سشن نیویورک (New York session)

آخرین سشن بازارهای مالی، به سشن نیویورک اختصاص یافته است که با پایان یافتن آن، دوره ۲۴ ساعته بازار فارکس نیز به اتمام می‌رسد. سشن نیویورک از ساعت ۱۶:۳۰ آغاز شده و تا ساعت ۰۱:۳۰ بامداد روز بعد ادامه می‌یابد. 
در میان زمان‌بندی‌های سشن‌ معاملاتی، تایم نیویورک آخرین فرصت برای انجام معاملات در طول ۲۴ ساعت است و با بسته شدن آن، به‌دلیل رول‌اور‌های کارگزاران، معامله‌گران احتمالا برای چند ساعتی قادر به معامله نباشند و باید در این زمان‌ها که اسپرد معاملاتی بالا می‌رود، از معامله خودداری کنند. 
در طول سشن معاملاتی نیویورک، نوسان و نقدینگی بازار فارکس افزایش می‌یابد که این شرایط، فرصتی جذاب برای تریدرها برای انجام معاملات‌شان فراهم می‌کند. دلار آمریکا بیشترین حجم معاملات را در زمان نیویورک را دارد و به دنبال آن، دلار کانادا و پزوی مکزیک قرار دارند. از جمله بهترین نمادها برای ترید حرفه‌ای در زمان نیویورک عبارت‌اند از:

  •     جفت‌ارز EURUSD 
  •     جفت‌ارز GBPUSD 
  •     جفت‌ارز USDJPY 
  •     جفت‌ارز NZDUSD 
  •     جفت‌ارز USDCAD 
  •     نماد XAUUSD

نکته مهم دیگری که باید در سشن نیویورک مد نظر داشت، توجه به رویدادها و اخبار مهم اقتصادی آمریکا است، چرا که معامله در این زمان بدون در نظر گرفتن اخبار و داده‌های تقویم اقتصادی، ریسک بالایی دارد.

همپوشانی سشن‌های معاملاتی

همپوشانی سشن‌های بازار فارکس، زمانی است که در آن دو سشن معاملاتی اصلی به‌طور هم‌زمان فعال هستند. این همپوشانی‌ها باعث افزایش حجم معاملات در بازه‌های زمانی مشترک بین سشن‌ها می‌شوند. 
اهمیت همپوشانی سشن‌های معاملاتی، در آن است که فرصت‌هایی را برای معامله‌گران ایجاد می‌کند تا از افزایش فعالیت‌های معاملاتی و نوسانات به‌طور کامل بهره ببرند. 
افزایش فعالیت معاملاتی در طول همپوشانی، به این معناست که تعداد بیشتری خریدار و فروشنده در بازار حضور دارند که این مسئله می‌تواند به افزایش قیمت‌ها منجر شود و فرصت‌هایی را برای معامله‌گران فراهم کند تا با قیمت‌های مطلوب‌تری در معاملات وارد و یا خارج شوند.

ساعت تابستان (DST) چیست؟

ساعت تابستان یا DST

ساعت تابستانی (DST)، به دوره‌ای می‌گویند که در آن، ساعات رسمی در نیمه اول سال تغییر می‌کنند تا از نور روز به‌طور مؤثرتری استفاده شود و در مصرف انرژی صرفه‌جویی گردد. این دوره در بسیاری از کشورها به‌عنوان ساعت تابستانی شناخته شده است. 
در دوره ساعت تابستانی، ساعت‌ها در یک منطقه جغرافیایی به جلو کشیده می‌شوند تا عصرها طولانی‌تر و صبح‌ها کوتاه‌تر باشند. این تغییر معمولاً در اوایل بهار اعمال شده و در فصل پاییز به حالت اولیه باز می‌گردد. 
زمان دقیق تغییر به ساعت تابستانی در هر کشور متفاوت است که این می‌تواند در تعاملات و ارتباطات بین‌المللی به مشکلاتی منجر شود. همچنین، تفاوت‌های زمانی بین کشورها در دوره‌های تغییر ساعت می‌تواند، تاثیراتی بر فعالیت‌های تجاری داشته باشد. 
در نهایت، ساعت تابستانی نمایانگر تلاش‌های کشورها برای استفاده بهینه از منابع نوری و کاهش مصرف انرژی در ماه‌های گرم سال است.

سایت‌های معروف برای نمایش سشن‌ها

وب‌سایت‌های قابل اعتماد برای نمایش سشن معاملاتی در بازار فارکس عبارتند از: 

این پلتفرم نموداری با امکانات گسترده‌ی تحلیل تکنیکال و قابلیت نمایش سشن‌های معاملاتی است.

وب‌سایتی جامع که علاوه بر تقویم، اخبار و انجمن‌های تخصصی فارکس، نشانگرهایی برای نمایش سشن‌های معاملاتی دارد.  

  •    متاتریدر ۴ (MetaTrader 4 - MT4)

این پلتفرم یکی از محبوب‌ترین‌ها در بین معامله‌گران فارکس است و ابزارهای مختلفی برای نمایش زمان معاملاتی را ارائه می‌دهد. 

وب‌سایتی برای اخبار و تحلیل‌های مالی که داده‌ها و نمودارهای زمان واقعی برای نمایش سشن‌های معاملاتی فارکس را فراهم می‌کند. 

سایت آموزشی که منابع متعددی برای آموزش فارکس ارائه می‌دهد، از جمله نمودارهای ساعات بازار و تایمرهای جلسه‌های معاملاتی. 
این پلتفرم‌ها ابزارها و اطلاعات مفیدی را برای پیگیری و تحلیل فعالیت‌های معاملاتی در بازار فارکس ارائه می‌دهند.

بهترین زمان معامله در فارکس به وقت ایران چه ساعتی است؟

با توجه به موارد مطرح شده، می‌توان نتیجه گرفت که بهترین زمان برای معامله در بازار فارکس، به عناصر متعددی بستگی دارد؛ از جمله شرایط زندگی شخصی، جفت ارز مورد نظر برای معامله و دیگر عوامل. 
بازار فارکس طی ۵ روز هفته، از دوشنبه تا جمعه و به‌صورت ۲۴ ساعته فعال است؛ اما به طور کلی، روزهای سه‌شنبه تا پنج‌شنبه را می‌توان به‌عنوان روزهای ایده‌آل برای معاملات در نظر گرفت؛ چرا که روزهای دوشنبه (روز اول هفته معاملاتی) و جمعه (روز پایانی هفته معاملاتی) از نظر حجم و نقدینگی معاملات، کاهش محسوسی نسبت به سایر روزها دارند. 
همچنین، بهترین ساعات معامله در بازار فارکس به وقت ایران را می‌توان زمان هم‌پوشانی بازارهای لندن و نیویورک دانست که از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰:۳۰ به وقت ایران است و این بازه زمانی را می‌توان یکی از بهترین فرصت‌ها برای معامله در فارکس تلقی کرد. 
همچنین باید توجه داشت که بیش از ۷۰ درصد از حجم معاملات روزانه فارکس در این ساعات انجام می‌شود. هم‌پوشانی دیگری که برای معامله‌گران ایرانی در بازار فارکس می‌تواند جذاب باشد، از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۲:۳۰ است که به زمان هم‌پوشانی بازارهای لندن و توکیو می‌رسد.

سخن آخر

در این مقاله، سشن‌های معاملاتی به وقت ایران (تهران) مورد بررسی قرار گرفت و خصوصیات هر یک از آن‌ها تشریح شد. با خواندن این مطالب دریافتید که به زمان‌های باز و بسته شدن بازارها در هر منطقه‌ی جغرافیایی اصلی به عنوان سشن معاملاتی فارکس شناخته می‌شود. 
بازار فارکس شامل چهار سشن اصلی و صدها سشن فرعی است که فعالیت خود را از ساعت ۰۰:۳۰ به وقت ایران با آغاز سشن سیدنی در روز دوشنبه شروع می‌کند و به صورت ۲۴ ساعته تا ساعت ۰۰:۳۰ شب به وقت نیویورک در روز جمعه ادامه می‌دهد. 
در پایان، شما را دعوت می‌کنیم تا نظرات خود را درباره‌ی سشن‌های معاملاتی، با ما به اشتراک بگذارید تا با تبادل تجربیات، در نهایت همگی بتوانیم معاملات بهینه‌تری را در بازار تجربه کنیم.
 


👈 درباره گرین آپ ۲۴ بیشتر بدانید!


 

فرصت هیچ یادگیری را از دست ندهید! به ترتیب بخوانید :

آنچه خـواهید خـواند:

آخریـن بررسی شده‌های بازار سرمایه

دیدگاه خود را درباره” سشن معاملاتی در بازارهای مالی ”با ما در میان بگذارید.

دیدگاه های شما | 1 دیدگاه

user image

حسین آکبری

5 ماه پیش

به نظر من هم، لندن و نیویورک بهترین نوسان رو دارن و میشه سود خوبی ازشون گرفت