لوگوی چراغ

بروکر چیست؟ مفهوم بروکر در فارکس + نحوه ساخت اکانت بروکر

بروکر چیست

یکی از مقدماتی ترین و اساسی ترین موضوعاتی که تریدرها پیش از ورود به بازار فارکس میبایست در نظر بگیرند، انتخاب یک بروکر مناسب و البته معتبر است. بروکرها، به عنوان یک واسط معاملاتی، نقش بسیار مهمی را در انجام معاملات آنها در بازار فارکس ایفا میکنند؛ همانطور که میدانید، بازار فارکس محلی برای تبادل ارزهای خارجی میباشد. اما از آنجایی که این بازار بسیار گسترده است و تبادلات ارزی بانکها و کمپانیهای بزرگ هم در آن صورت میگیرد، تریدرها از سرمایه کمتری در این بازار برخوردارند. بنابراین باید برای خرید و فروش در فارکس از بروکر استفاده کنند. از همین رو، آشنایی با ساز و کار و ماهیت بروکر به این افراد کمک میکند تا معاملات خود را بهتر از قبل در بازار فارکس انجام دهند. به دلیل اهمیت موضوع، بر آن شدیم تا در این مقاله از چراغ به بررسی کامل مفهوم بروکر فارکس به زبان ساده بپردازیم.

مفهوم بروکر در فارکس چیست؟

بروکر (به انگلیسی: Broker) همان کارگزاری است که به عنوان واسط (واسط میتواند شخص یا شرکت باشد.) میان معامله گر و انواع بازارهای مالی مثل بورس اوراق بهادار و فارکس، ایفای نقش میکند. در واقع، شما در جایگاه تریدر، با انتخاب یک بروکر، به آن اجازه میدهید تا برای شما خرید و فروش سهام، جفت ارز و دیگر سرمایه گذاریهای مالی در بازار فارکس را انجام دهد. انتخاب یک بروکر مناسب، متضمن انجام شدن صحیح معاملات در یک بستر امن میباشد.

بروکرهای خرده فروشی

بروکرهای فارکس را با عنوان بروکرهای خُرده فروشی یا بروکرهای معاملات ارزی نیز میشناسند. پس هر جا صحبت از بروکر فارکس شد، بدانید که منظور همان بروکرهای خرده فروشی است. دلیلش هم این است که در گذشته، فقط سرمایه داران بزرگ و صندوقهای سرمایه گذاری با سرمایه بالا در کنار بانکها و شرکتهای سرمایه گذاری بزرگ میتوانستند در بازار غیر متمرکز فارکس معامله کنند. اما بعدها تریدرها و سرمایه گذاران شخصی هم وارد میدان شدند. آنها از نوسانات قیمتی در جفت ارزها سود میگرفتند و از این راه سرمایه هایشان را ظرف مدت زمانی، چند برابر میکردند. این شد که بروکرهای خرده فروش با پلتفرمهای معاملاتی خاصشان به بازار آمدند و تریدرها از آنها استفاده نمودند.

عملکرد بروکر در بازار فارکس به چه شکل است؟

عملکرد بروکر در بازار فارکس

اغلب بروکرها این امکان را به کاربران میدهند که با جفت ارزهایی که G10 را شامل میشوند و سایر ارزهای بازارهای نوظهور، به معامله بپردازند. بدین ترتیب، معامله گر قادر خواهد بود تا با خرید یک جفت ارز، معامله ای را باز کند. سپس با فروش همان جفت ارز، معامله را به پایان برساند. برای مثال، اگر تریدری بخواهد دلار آمریکا را با ین ژاپن مبادله کند، باید اقدام به خرید USD/JPY نماید. با فروش همین جفت ارز، معامله گر میتواند معامله را به پایان برساند. اگر در زمان بستن معامله، قیمت ارز بالاتر باشد، معامله گر به سود خواهد رسید. اما در غیر این صورت ضرر میکند.

بروکرها چه خدماتی ارائه میدهند؟

بروکرها جایگاه ویژه ای در بازار فارکس دارند. به همین دلیل هم با عملکرد مثبت و ارائه خدمات کاربردی، میتوانند منجر به رشد بهره وری و نقدینگی در بازار شوند. قطع به یقین، هر تریدری میخواهد بداند که بروکرها دقیقا در بازار فارکس چه کاری انجام میدهند؟ برخی از مهمترین خدماتی که یک بروکر در فارکس به مشتریانش ارائه میدهد، به شرح زیر میباشد.

افتتاح حساب معاملاتی فارکس

هر بروکر از چند نوع حساب معاملاتی پشتیبانی میکند. با توجه به نوع بروکری که انتخاب میکنید (آلپاری، ویندزور، آمارکتس و …)، میتوانید در یکی از حسابهای معاملاتی از پایه تا پیشرفته در آن ثبت نام نمایید. برای افتتاح حساب لازم نیست که اقدامات خاص و پیچیده ای انجام دهید. بسته به نوع حسابی که انتخاب میکنید مبلغ سپرده اولیه (دپازیت) متفاوت است. اگر آماتور هستید و از بروکری که انتخاب میکنید آگاهی چندانی ندارید، پیشنهاد میکنیم تا مدتی را با مبلغ کم در آن سرمایه گذاری نمایید.

ارائه اهرم (Leverage)

به کمک اهرمهای معاملاتی یا لوریج در بروکر، میتوانید مبالغی بالاتر از سپرده اصلی خود را معامله کنید. بسته به کشوری که از آنجا معاملات خود را در بروکر انجام میدهید، میزان لوریج میتواند ۳۰ تا ۵۰۰ برابر و حتی در برخی موارد بیشتر از موجودی اولیه باشد.
❌ هشدار: در استفاده از اهرم دقت کنید. اهرم بالا در فارکس میتواند بسیار خطرناک باشد و موجب از دست رفتن سرمایه شما شود.

خرید و فروش نمادهای معاملاتی

اغلب بروکرهای فارکسی، در کنار ارائه خدمات معامله در بازار فارکس، امکان خرید و فروش نمادهای معاملاتی همچون بورس آمریکا، ارزهای دیجیتال، برترین شاخصهای جهانی، فلزات گرانبها مثل طلا، نقره و … را نیز در اختیار معامله گران قرار میدهند. بدین ترتیب، برای دسترسی به تمام این بازارها میتوانید از یک بستر معاملاتی یکپارچه استفاده نمایید.

پشتیبانی از مشتریان در سراسر دنیا

بازار فارکس، یک بازار تمام وقت و ۲۴ ساعته است که مشتریان میتوانند از هر جا و در هر ساعتی از شبانه روز در آن به معامله بپردازند. پس مساله پشتیبانی از کاربران در آن اهمیت زیادی دارد. معمولاً، تریدرها مایل به انتخاب بروکرهایی هستند که خدمات پشتیبانی (به ویژه پشتیبانی فارسی برای ایرانیان) کامل و بی نقصی دارند.
💡نکته: برای انجام معاملات از طریق بروکرها، حتما باید متاتریدر ۴ و ۵ و یا دیگر پلتفرمهای معاملاتی موجود را نصب نمایید.

بروکر رگوله چیست؟

یک بروکر رگوله، بروکری است که تحت نظارت یک سری نهادهای خاص و معتبر فعالیت میکند. این نهادها، مجوزهای لازم برای فعالیت قانونی را به بروکر میدهند. این قوانین و مقررات (Regulations)، از مشتریان و بروکر در قبال تقلب و سودجویی، محافظت مینماید. مثل رگوله FSA که یک مجوز سطح بالا برای بروکرها به حساب میاید. طبیعتاً استفاده از بروکر با رگوله های مطمئن، آسودگی خاطر بیشتری برای کاربران به دنبال خواهد داشت.

انواع بروکر

علاوه بر کاربرد بروکر در فارکس بروکرها در خیلی از صنایع دیگر جهت تسهیل و تضمین معاملات نیز قابل استفاده هستند. در ادامه لیستی از انواع بروکر را آورده ایم.

  • Ship broker
  • Broker-dealer
  • Prime Broker
  • Options Broker
  • Mortagage broker
  • Information (data) broker
  • بروکرهای حوزه بورس
  • بروکرهای حوزه کالا
  • بروکرهای حوزه بیمه
  • بروکرهای حوزه سرمایه ‌گذاری
  • برورکرهای حوزه املاک و مستغلات

بروکرها چطور درآمدزایی میکنند؟

درآمدزایی بروکرها

وقتی شما در جایگاه تریدر، بروکری را برای ورود به بازار معامله انتخاب میکنید، بروکر در ازای ثبت هر سفارش مبلغی را به عنوان کارمزد از حسابتان کسر خواهد کرد. البته این روش درآمدزایی، بیشتر در کارگزاریهایی که سرویس کامل ارائه میدهند (Full-service brokerage firm)، مشهود است. در مقابل، سرمایه گذارانی هم هستند که حساب کارگزاریشان را به صورت شخصی مدیریت میکنند. این دسته از افراد برای خرید، فروش، سرمایه گذاری و در کل ثبت سفارش هایشان، از بروکرهای آنلاینی استفاده میکنند که در آن ملزم به پرداخت حق کمیسیون نباشند. اما فکر نکنید که این بروکرها هیچ کسب درآمدی ندارند. نه! روشهای درآمدزایی این بروکرها را در زیر آورده ایم.

۱. کسب درآمد بروکر از طریق مشاوره

یک سری بروکر در فارکس هستند که مجوز لازم برای ارائه مشاوره مالی حرفه ای به کاربران را دارند. مثلا اگر تریدری در زمینه خرید، فروش و سرمایه گذاری از بروکر مشاوره بگیرد، باید مبلغی را به عنوان حق مشاوره به آن پرداخت کند.

۲. فروش معاملات به مارکت میکرها

بروکرهای مارکت میکر یا بازار ساز، افراد یا شرکت‌هایی هستند که خودشان قیمت خرید و فروش را به مشتریان پیشنهاد میدهند. بروکر، معاملات را به اصطلاح روی میز معاملاتی مارکت میگذارد. سپس مارکت میکرها، بازار را به صورت دو طرفه کنترل میکنند. سفارشهای خرید و فروش را ثبت میکنند و از اسپرد و لغزش قیمت آنها سود میکنند. با این کار، هزینه اندکی به عنوان کمیسیون در ازای هر معامله باید به بروکر پرداخت شود. هر چند که این امر، افزایش هزینه و کند شدن معاملات را در پی دارد. اما در نهایت بروکرها با این روش به سود میرسند و کسب درآمد میکنند.

۳. دریافت سود بروکر در فارکس از طریق حسابهای معاملاتی کاربران

اغلب سرمایه گذاران، تمایل دارند تا مبلغ کمی را در حساب بروکریشان نگهداری نمایند. بروکرها این مبالغ را مستقیماً در خود بروکر نگهداری نمیکنند. بلکه آن را به یک حساب سپرده مجزا انتقال میدهند. در اینجا، بخش اندکی از سود حاصل از نگهداری سرمایه سرمایه گذاران به حساب خود آنها واریز میشود. اما بیشتر سود به جیب بروکر میرود!

۴. هزینه های مربوط به اسپرد

کسب درآمد از طریق اسپرد، یکی دیگر از راه های درآمدزایی بروکرهاست. در واقع، این بروکر است که ارزش واقعی اوراق را مشخص میکند. در نهایت تفاوت قیمتی موجود را به عنوان سود برداشت خواهد کرد.

آیا فعالیت در بازار فارکس بدون بروکر امکان پذیر است؟

پاسخ کوتاه به این سوال خیر است. شما بدون بروکر در فارکس نمیتوانید هیچ نوع معامله ای را در این بازار انجام دهید. مثل خیلی از بازارهای مالی دیگر، که فعالیت در آنها مستلزم استفاده از یک بستر شخص ثالث میباشد. مثلا میدانید که برای ورود به بازار بورس اوراق بهادار، نیازمند ثبت نام در کارگزاری هستید. یا برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال باید اول یک صرافی معتبر انتخاب کنید. در بازار فارکس هم بروکر، نقش واسط میان شما و بازار مالی را اجرا میکند. میدانید چه میزان بانک و کمپانی بزرگ از سراسر دنیا در بازار فارکس فعالیت دارند؟ خب طبیعتاً اتصال به این میزان منبع و اطلاع از قیمتهای خرید و فروش آنها، با کمک یک واسط مطمئن (یعنی بروکر)، خیلی راحت تر خواهد شد.
اما یادتان باشد، ثبت نام در بروکر برای انجام فعالیتهای فارکسی به تنهایی کافی نیست! شما برای انجام معاملات به یک پلتفرم و بستر معاملاتی دیگر نیاز خواهید داشت. اغلب بروکرها از متاتریدر استفاده میکنند. بنابراین جهت دسترسی به قیمتها حتما باید بعد از ثبت نام در بروکر، نسخه مورد نظر از متاتریدر را دانلود و استفاده نمایید.

برای انتخاب بروکر در فارکس چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟

فاکتورهای انتخاب بروکر فارکس

در شرایط کنونی و با وجود تعدد بروکرهای فعال، انتخاب بروکر در فارکس میتواند کمی سخت و پیچیده به نظر برسد. سرعت بالای معاملات، تاییدیه های بروکر (رگولاتوری ها)، سهولت در واریز و برداشت، پشتیبانی و ارائه حساب دمو (آزمایشی)، از جمله مواردی هستند که برای کاربران هنگام انتخاب بروکر، حائز اهمیت میباشند. بروکر آلپاری، ارانته، آمارکتس و ویندزور، برخی از بهترین بروکرهای فارکس برای کاربران ایرانی میباشند که میتوانند انتخاب نمایند. در ادامه یک نقشه راه کلی برایتان ارائه داده ایم که توجه به آن میتواند به شما در انتخاب یک بروکر مناسب، کمک کننده باشد.

۱. شناخت نیازها پیش از انتخاب بروکر در فارکس

در قدم اول پیش از انتخاب بروکر در فارکس لازم است تا نیازهایتان به دانش تریدری را بشناسید. به طور کلی پیشنهاد میشود تا پیش از ورود به این بازار و هر اقدامی، تحلیل بنیادی و تکنیکال را بیاموزید.

۲. قصدتان سرمایه گذاری بلند مدت است یا کوتاه مدت؟

میخواهید سرمایه گذار فعال باشید یا منفعل؟ سرمایه گذاران بلند مدت منفعل هستند و به عنوان یک اسکالپر در حال سرمایه گذاری میباشند. اما یک سرمایه گذار کوتاه مدت، میخواهد با سرمایه گذاریهای کوتاه در بازار فعال بماند.

۳. سطح دانش و آگاهی شما چقدر است؟

سطح دانش و آگاهی شما برای ورود به بازار فارکس چقدر است؟ آیا نیاز دارید آموزش ببینید؟ پس باید به دنبال بروکری باشید که مطالب آموزشی را به صورت روتین در اختیارتان قرار میدهد. شاید هم ترجیح میدهید از سیستم کپی تریدینگ (سیستمی که در آن، با اتصال حساب بروکریتان به حساب یک شخص حرفه ای به عنوان مدیر، به او اجازه میدهید تا جای شما معامله کند.) استفاده کنید. البته که پیشنهاد ما در وهله اول، استفاده از دانش معاملاتی خودتان است.

۴. هدفتان از سرمایه گذاری چیست؟

به سرمایه گذاری در فارکس به عنوان یک شغل اصلی نگاه میکنید؟ یا اینکه صرفاً قصد دارید تا با قرار دادن سرمایه اضافه خود در آن به سود برسید و شانس خود را امتحان کنید؟ اگر راه اول را انتخاب میکنید، باید در انتخاب یک بروکر معتبر، دقت بیشتری به خرج دهید.

آیا امکان استفاده از خدمات بروکرهای فارکسی برای ایرانیان وجود دارد؟

امکان استفاده از خدمات بروکر در فارکس برای ایرانیان، چیزی است که هر تریدر ایرانی دنبال آن است. اما متاسفانه به دلیل وضعیت کنونی تحریمها علیه ایران، اغلب بروکرها و صرافیها خدمات رسانی خود به کاربران ایرانی را قطع کرده اند. آن تعداد بروکری هم که اجازه فعالیت به تریدرهای ایرانی میدهند، رگوله معتبری که مورد استفاده هموطنان عزیزمان باشد را ارائه نمیدهند. به همین دلیل هم هست که در بخش معرفی بروکرهای فارکس در چراغ، ضمن اعلام بیطرفی کامل، به بررسی بروکرها پرداخته ایم و شرایط استفاده از هر یک را بیان کردیم. بدین ترتیب، شما میتوانید با مطالعه دقیق مطالب و بررسی شرایط، یک بروکر را به صلاحدید خودتان انتخاب نمایید.

خدمات واریز و دریافت وجه در بروکرها برای ایرانیان به چه شکل است؟

پشتیبانی از خدمات گسترده واریز و دریافت وجه، یک مزیت ویژه برای بروکرها به حساب میاید. به خصوص برای تریدرهای ایرانی که به دلیل محدودیت استفاده از تاپ چنج ها، در شارژ و برداشت از حسابشان با چالش روبرو هستند. بهترین روشی که برای واریز و دریافت وجه، در اختیار کاربران ایرانی میتوان قرار داد، روش ریالی است. علاوه بر این، واریز و برداشت به روش وبمانی، ارزهای دیجیتال و پرفکت مانی نیز برای ایرانیان در دسترس میباشد. بسته به روشی که بروکر ارائه میدهد، میتوانید یکی از این موارد را برای تبدیل پول انتخاب نمایید. در ادامه راجع به شرایط و ویژگیهای مربوط به هر کدام از این روشها توضیح داده ایم.

واریز و برداشت به روش ریالی

شما به دو روش میتوانید از واریز و برداشت ریالی استفاده نمایید.

۱. ثبت نام در صرافی

در این روش که متداول تر هم میباشد، شما باید به یک صرافی معتبر مراجعه کنید. سپس پول خود را به ریال در آن واریز کنید تا صرافی سرمایه شما را به دلار تبدیل و آن را به حساب بروکریتان انتقال دهد. برای برداشت وجه هم بر عکس این است؛ یعنی بروکر در آمد دلاریتان را در حسابی که در صرافی دارید میریزد. در نهایت، شما میتوانید آن را به واحد ریال از صرافی برداشت کنید.

۲. مراجعه به نماینده بروکر

در این روش که خیلی مرسوم نیست، بروکر، نماینده ای را در ایران به شما معرفی میکند و شماره کارتی در اختیارتان قرار میدهد. (از طریق ارتباط با پشتیبانی بروکر، میتوانید شماره کارت را دریافت کنید.) با پرداخت ریالی به شماره کارت مورد نظر، حسابتان در بروکر شارژ خواهد شد. برای برداشت هم میتوانید از همین روش کمک بگیرید.

وبمانی و پرفکت مانی

این هم یکی دیگر از روشهای واریز و دریافت وجه برای ایرانیانی است که وارد بروکر در فارکس شده اند. پرفکت مانی و وبمانی، به عنوان دو سیستم پرداخت آنلاین بین المللی هستند که میتوانید از طریق آنها اقدام به شارژ و برداشت از حسابتان نمایید.
💡نکته: هزینه تبدیل پول در این روش، نسبت به روشهای دیگر بیشتر است.

ارزهای دیجیتال

واریز و دریافت به این روش هم در اغلب بروکرها برای تریدرهای ایرانی در دسترس است. اتریوم و بیت کوین، دو رمزارز در دسترس و متداول برای کاربران ایرانی هستند.
💡نکته: در برخی موارد خاص، افرادی که به حسابهای خارجی دسترسی دارند، میتوانند از مواردی غیر از موارد بالا که گفتیم هم استفاده کنند. مثل روش کارت اعتباری.

شکایت از بروکر در فارکس چگونه انجام میشود؟

شکایت از بروکر در فارکس

شکایت از بروکر در فارکس یکی از معضلاتی است که ممکن است دامن گیر هر تریدری شود. پس اطلاع از روشهای طرح شکایت از بروکر، برای معامله گران فارکس امری ضروری است. برای اعلام و رسیدگی به شکایاتی که از کارگزاری فارکس دارید، میتوانید یکی از روشهای زیر را انتخاب نمایید. فقط در هر صورت حواستان باشد که شکایت خود را مستند کنید. برای مثال ذخیره اسکرین شات و مکاتبات ایمیل، برای حمایت از پرونده شما میتواند کمک کننده باشد.

۱. تماس با پشتیبانی

برای شکایت از بروکر، میتوانید با پشتیبانی آن تماس بگیرید. اکثر بروکرها تیم خدمات مشتری دارند. شما از طریق تماس تلفنی و یا چت آنلاین میتوانید مشکل خود را با آنها مطرح کنید.

۲. ارتباط با مراجع ناظر بر بروکر

اگر روش اول برایتان کارساز نبود، از این روش استفاده کنید. ارسال تیکت و طرح شکایت به مرجع قانونی که به فعالیت بروکر نظارت دارد، میتواند مشکل شما را حل کند. برای مثال اداره رفتار مالی (FCA) در بریتانیا یا انجمن ملی آینده (NFA) در ایالات‌ متحده، نهادهای نظارتی هستند که مشتریان در صورت بروز مشکل در هر مرحله از سرمایه گذاری در بروکر، میتوانند به آنها مراجعه کنند. هر چند که دسترسی تریدرهای ایرانی به چنین نهادهایی کار ساده ای نیست!

۳. حل اختلاف از طریق مراجعه به شخص ثالث

شکایت در این روش از طریق یک میانجی بی طرف یا به اصطلاح شخص ثالث صورت میگیرد. مثل خدمات بازرسی مالی در بریتانیا (FCA) که به عنوان واسط میان شاکی و بروکر ارائه دهنده خدمت به حل و فصل اختلافات میپردازد.

۴. نظر خود را در سایتهای معتبر بنویسید

گاهی با بیان و اشتراک گذاری تجربه استفاده از یک بروکر در وبسایتهای معتبر، میتوانید هم پیگیر شکایت خود باشید. هم اینکه دیگران را از مشکلات موجود در بروکر آگاه کنید تا با دقت بیشتری از آن استفاده نمایند.

تفاوت بروکر و صرافی ارز دیجیتال در چیست؟

تفاوت بروکر و صرافی ارز دیجیتال

اگر یک تریدر تازه وارد هستید، ممکن است درک چندانی از تفاوت بروکر و صرافی نداشته باشید. ضمن اینکه امروزه بروکرها و صرافیها در ارائه برخی خدمات با هم اشتراکی دارند. مثل معاملات مارجین که توسط هر دو گروه ارائه میشود. اما در کل تفاوتهایی میان این دو بستر معاملاتی وجود دارد. شما در صرافی ثبت نام میکنید تا پولتان را تبدیل یا به اصطلاح چنج کنید. اما بروکر به عنوان واسطی برای انجام معامله میان شما و بازار مالی است. در ادامه تفاوتهای میان بروکر و صرافی را آورده ایم.

۱. تفاوت در افتتاح حساب کاربری

فرآیند افتتاح حساب در بروکر با صرافی متفاوت است. برخی از صرافیها نیاز به احراز هویت اجباری دارند و برخی دیگر نه. این روند در بروکرها هم به همین شکل است. در کل روند افتتاح حساب در یک صرافی به مراتب بالاتر از بروکر است.

۲. تفاوت در ارائه ابزارهای مالی

امروزه، صرافیهای پیشرفته، ابزارها و امکانات متنوع و متعددی را برای تحلیل در اختیار تریدرها قرار میدهند. اما تعداد این ابزارها به پای ابزارهای موجود در بروکرهای فارکسی نمیرسد. ابزارهای تحلیلی که بروکرها در اختیار کاربرانشان قرار میدهند، به آنها در پیاده سازی هر چه دقیقتر استراتژیها کمک میکند. مثلا شما به عنوان معامله گر هنگام استفاده از بروکر، میتوانید اندیکاتورهای بیشتری را روی نمودار قرار دهید و به تحلیل عمیقتری دست یابید. اما در رابطه با تنوع ارز، باید بگوییم که صرافیها نسبت به بروکرها پیشرو هستند و طیف گسترده تری از ارز را در اختیار کاربران قرار میدهند.

۳. تفاوت در نحوه واریز و برداشت

تفاوت دیگری که میان صرافی و بروکر وجود دارد، تفاوت در فرآیند واریز و برداشت در آنهاست. در هنگام استفاده از بروکر، شارژ و برداشت از حساب توسط ارزهای رایج مثل دلار و یورو صورت میگیرد. اما در صرافی ارز دیجیتال، خرید و فروش با استیبل کوین هایی مثل تتر، قابل اجراست. واریز و برداشت از طریق ارز فیات هم زیاد رایج نیست. همچنین در زمان استفاده از بروکر به دلیل محدودیتهای پرداخت، کاربران ایرانی با مشکلاتی مواجه هستند. حال آنکه این مشکلات و محدودیتها در صورت استفاده از صرافی کمتر است. برای مثال شما به منظور خرید تتر در صرافی با محدودیت خاصی روبرو نخواهید بود.

۴. تفاوت در نحوه سفارش گذاری

تفاوت دیگری که میان بروکرها و صرافی‌ها وجود دارد، تفاوت در نحوه سفارش گذاری در آنهاست. در صرافیها دارایی A با دارایی B مبادله میشود. تریدرها میتوانند سفارشات خرید و فروش خود را در یک لیست تحت عنوان Order Book ثبت و نگهداری کنند. در نهایت، آن دسته از سفارشاتی که با یکدیگر در تطابق باشند، انجام خواهند شد. اما بروکرها برای اجرای سفارشات خرید و فروش، خط و مشی ويژه ای دارند که پیش از سفارش گذاری باید از آنها مطلع شوید. برای مثال باید ببینید شرکتها برای انتخاب منابع قیمتی چه فرآیندی را دنبال میکنند. نحوه انتخاب و نظارت فناوریهای مورد استفاده برای اجرای سفارشات مشتریان به چه شکل است؟ شرکتها چگونه تضاد احتمالی و واقعی موجود در هنگام اجرای سفارشات مشتری را مدیریت میکنند؟ چند درصد سفارشات با اسلیپیج (لغزش قیمت) انجام میشوند؟ میانگین اسپرد هر جفت ارز چقدر است؟

نحوه ساخت اکانت بروکر

نحوه ساخت اکانت در بروکرها

با توجه به اینکه نحوه ساخت اکانت در هر بروکر متفاوت است آموزش ساخت اکانت برای هر یک را به صورت ویدیویی و هم به صورت متن در صفحه معرفی و بررسی آن بروکر آورده ایم. 

سخن پایانی

در این مقاله از چراغ به بررسی مفهوم بروکر در فارکس پرداختیم. گفتیم که انتخاب یک بروکر مناسب، پیش از ورود به بازار سرمایه گذاری فارکس بسیار مهم است و باید توجه ویژه ای به آن داشت. امید است که با مطالبی که بیان کردیم، بتوانید خیلی بهتر و راحت تر، بروکر مورد نظرتان را انتخاب کنید. در نهایت تاکید میکنیم که یک بروکر خوب، لزوماً مشهورترین آنها نیست. با توجه به سوابق و رگوله های بروکر و امکاناتی که در اختیارتان قرار میدهد، میتوانید بهترین و مناسب ترین آنها برای معامله در بازار فارکس را برگزینید. برای جلوگیری از هرگونه ریسک و ضرر، مدتی را با سرمایه کم در بروکر به فعالیت بپردازید و ببینید چه پیش میاید. استفاده از حساب آزمایشی (دمو)، برای آشنایی بیشتر با ساز و کار بروکر مورد نظرتان هم چیز بدی نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *