بسیاری از افراد در سراسر دنیا، علاقهمند هستند که وارد بازار فارکس شوند تا از طریق سرمایهگذاری در این بازار، به کسب سود قابل توجهی برسند. با این حال، فقط کسانی میتوانند در بازار فارکس سود خوبی به دست آورند که پیش از ورود به این بازار، آموزشهای ضروری و کلیدی را گذرانده باشند.
معاملات CFD یا قرارداد مابهالتفاوت، یکی از این موضوعات کلیدی است. CFD، وظیفهی پرداخت هرگونه تفاوت قیمتی را که احتمال دارد به دلیل تغییر در ارزشگذاری یک دارایی بهوجود آید، بر عهده خریدار میگذارد. در این مقاله آموزش فارکس رایگان چراغ، به سوال CFD در فارکس چیست پاسخ خواهیم داد و به بررسی کامل معاملات CFD در فارکس میپردازیم.
شاید برای بسیاری از افراد، این سوال پیش آید که قرارداد CFD چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که «قرارداد مابهالتفاوت» که با نام CFD (Contract for Difference) شناخته میشود، نوعی قرارداد مشتقه در معاملات است که طی آن خریدار و فروشنده بر سر تغییر قیمت یک دارایی در بازار فارکس توافق میکنند. در این قرارداد، شما بر اساس جهت و میزان تغییر قیمت یک دارایی بر پایه ارزش لحظهای آن معامله خواهید کرد.
در معاملات CFD، شما صاحب دارایی واقعی نمیشوید، بلکه تنها در معرض نوسانات قیمتی آن قرار میگیرید. به زبان سادهتر، در این قرارداد، شما هیچ کالای فیزیکی یا خدماتی را معامله نمیکنید، بلکه پس از تحلیل قیمت یک دارایی، در صورتی که پیشبینی کنید قیمت آن افزایش یا کاهش مییابد، تنها روی تغییر قیمت آن معامله باز خواهید کرد.
برای درک بهتر معاملات CFD، مقایسه آن با معاملات سنتی مفید است. اگر قصد خرید دلار یا خودرو را داشته باشید، به احتمال زیاد به بازار مراجعه کرده و در یک قیمت مشخص، دلار یا خودرو مورد نظر خود را خریداری میکنید و آن را بهصورت فیزیکی تحویل میگیرید. سپس منتظر میمانید تا قیمت آن افزایش یابد تا در نهایت، آن را در قیمت بالاتری بفروشید.
معاملات CFD بهطور مشابهی عمل میکنند، با این تفاوت که شما معامله را در یک قیمت خاص باز میکنید و منتظر میمانید تا قیمت آن تغییر کند. سپس میتوانید معامله خود را در قیمت بالاتر یا پایینتر ببندید و به این ترتیب سود یا ضرر احتمالی خود را محاسبه کنید.
اما تفاوت اصلی معاملات CFD با معاملات سنتی در این است که در معاملات CFD شما واقعاً مالک دارایی خریداریشده نیستید و هیچ چیز فیزیکی به شما تحویل داده نمیشود. در عوض، معاملهی CFD باز شده دقیقاً هماهنگ با دارایی پایه خود تغییر میکند و شما از این تفاوت قیمت بهرهبرداری خواهید کرد.
این نوع معاملات، از طریق قراردادهایی انجام میشوند که بازتابدهندهی قیمتها در بازارهای مالی هستند، مثل سهام، شاخصها یا جفتارزها. زمانی که شما یک معاملهی CFD را شروع میکنید، در واقع توافق خواهید کرد که تفاوت قیمت از لحظهی باز کردن پوزیشن تا زمان بستن آن را مبادله نمایید.
به همین خاطر، به این نوع معاملات، «قراردادهای ما بهالتفاوت» گفته میشود، یعنی شما تفاوت در قیمت را مبادله خواهید کرد. زمانی که یک CFD را خریداری میکنید، اگر قیمت بازار افزایش یابد، سود خواهید کرد ولی اگر قیمت کاهش یابد، زیان خواهید دید.
فرض کنید، میخواهید روی طلا یک معاملهی CFD انجام دهید. برای این منظور باید از یکی از پلتفرمها و بروکرهایی که این نوع معاملات را ارائه میدهند، استفاده کنید. اگر باور دارید که قیمت طلا بهزودی بالا خواهد رفت، میتوانید در پلتفرم خود یک معاملهی خرید باز نمایید.
مثلاً معاملهتان را در قیمت ۱۲۰۰ دلار شروع کنید و پس از آنکه قیمت طلا به ۱۲۵۰ دلار رسید، آن را ببندید. در این صورت، بدون در نظر گرفتن کارمزد و کمیسیون، ۵۰ دلار سود خواهید کرد.
این قرارداد، مزایای خیلی خوبی در اختیار معاملهگران میگذارد. در ادامه، به بررسی مزایای معاملات CFD میپردازیم:
معمولاً، برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی، باید کل سرمایهی مورد نظر برای انجام آن معامله را داشته باشید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید معاملهای به ارزش ۱۰۰ دلار انجام دهید ولی تنها ۹۹ دلار در حسابتان موجود است، بدون دریافت اهرم، امکان باز کردن آن معامله وجود نخواهد داشت.
با این حال، در معاملات CFD، برای شروع یک موقعیت ۱۰۰ دلاری، تنها به ۵٪ از مجموع سرمایهتان نیاز دارید. حتی اگر معاملهی CFD به ارزش ۱۰۰۰ دلار را شروع کنید، ۵۰ دلار برای شروع کافی خواهد بود.
همچنین، جالب است بدانید که در حسابهای CFD میتوانید از اهرم تا ۱۰۰۰ برابری بهرهمند شوید. مثلاً با اهرم ۱:۱۰، میتوانید با ۱۰۰۰ دلار سرمایه، معاملهای به حجم ۱۰۰۰۰ دلار انجام دهید.
یکی از ویژگیهای برجستهی معاملات CFD، این است که میتوان از افزایش و کاهش قیمتها سود برد. در حقیقت، این نوع معاملات اجازه میدهد در هر دو جهت بازار معامله انجام شود و حتی در شرایطی که بازارها با کاهش قیمتها روبرو شوند، همچنان امکان کسب درآمد وجود داشته باشد. این موضوع در تضاد با بازارهای سنتی است که فقط امکان کسب سود از افزایش قیمتها را فراهم میآورند.
بازارهای CFD بهصورت ۲۴ ساعته و در طول پنج روز هفته فعال هستند و این امکان را به معاملهگران میدهند تا در ساعات و مناطق زمانی مختلف به معامله بپردازند.
با این حال، باید توجه داشت که معاملات CFD دارای خطراتی همچون امکان زیانهای بزرگ ناشی از اهرمها و نوسانات بازار است. لذا پیش از ورود به این نوع معاملات، داشتن شناخت کافی از بازار و استراتژیهای مدیریت ریسک بسیار اهمیت دارند.
چون معاملات CFD بهعنوان قراردادهای مشتقه شناخته میشوند، میتوان آنها را برای تقریباً هر بازاری تعریف کرد. از این رو، کارگزاران CFD میتوانند امکان دسترسی به هزاران بازار مالی را از طریق یک پلتفرم واحد به معاملهگران دهند.
بهعنوان مثال، بازارهایی که میتوان در قالب CFD معامله کرد شامل بازار فارکس، بازار سهام، بازار کالا، ETFها، شاخصها، ارزهای دیجیتال و اوراق قرضه است.
CFDها، به شما اجازه میدهند که بر اساس تغییرات قیمتی حدس و گمان کنید، بدون آنکه مالکیت واقعی داشته باشید. این ویژگی برای معاملهگرانی که میخواهند در بازارهای متنوعی حضور داشته باشند ولی نمیخواهند با پیچیدگیهای مالکیت سروکار داشته باشند، بسیار مفید است.
در معاملات CFD، اسپرد (فاصله قیمت خرید و فروش) معمولاً وجود ندارد. در این نوع معاملات فقط کارمزدی متناسب از حساب کاربر در صرافیها کسر میشود.
بیشتر قراردادهای مابهالتفاوت فاقد تاریخ انقضا هستند، به این معنا که میتوانید معاملات خود را تا زمان دلخواه ادامه دهید. این مزیت در مقایسه با برخی بازارهای دیگر که در آنها قراردادها دارای تاریخ انقضا مشخصی هستند و باید در آن تاریخ بسته شوند، قابل توجه است.
اما، این نکته را هم در نظر بگیرید که گاهی اوقات، احتمال دارد معامله بهصورت خودکار بسته شود، مثلاً زمانی که موجودی کافی برای پشتیبانی از معاملات در حسابتان نباشد.
حال که با مزایای این قرارداد آشنا شدیم، نوبت به معایب معاملات CFD میرسد. اگر با ماهیت بازار CFD آشنا باشید، میدانید که معامله در این بازار به سهولت انجام نمیشود زیرا نیازمند زمان و توجه بیشتری است.
اگر لحظهای از موقعیتهای خرید و فروش خود غافل شوید، نوسان شدید قیمت میتواند سرمایه شما را به خطر اندازد. همچنین، ریسک معاملاتی در این روش بسیار بالاست، بنابراین برای افراد مبتدی توصیه نمیشود.
نوسانات بازار که محدودیتی ندارد، به معنای بیپایان بودن سود و زیانهای احتمالی از معاملات CFD است. پس اگر دانش تحلیلی کافی ندارید، حتی مزایای این بازار میتواند شما را به چالش بکشد. در ادامه، به معایب و ریسکهای معاملات CFD اشاره میکنیم:
نقدینگی در CFDها، برای داراییهای کمتر محبوب متفاوت است و میتواند منجر به اختلاف قیمت پیشنهادی و مشکل در انجام معاملات با قیمت مطلوب شود.
معاملات CFD بین معاملهگر و کارگزار یا ارائهدهنده CFD انجام خواهد شد. در صورت ورشکستگی یا ناتوانی کارگزار در انجام تعهدات، ممکن است سود یا حتی سرمایه اولیه خود را دریافت نکنید.
معمولاً CFDها با اهرم عرضه میشوند که به معاملهگران امکان میدهد با سرمایهگذاری اولیه کمتر، سود بیشتری کسب کنند. با این حال، استفاده از اهرم میتواند زیانها را نیز افزایش دهد و معاملهگران ممکن است زیانی بیش از سرمایه اولیه خود را تجربه نمایند.
سرعت بالای معاملات CFD میتواند، به تصمیمگیریهای عجولانه و احساسی منجر گردد که این امر، به زیاندهی منجر خواهد شد.
نگهداری موقعیتهای CFD برای مدت طولانیتر از یک شب، احتمال دارد که هزینههای تأمین مالی را به دنبال داشته باشد و این هزینهها میتوانند بر سود و یا افزایش زیانها تأثیر بگذارند.
تجارت CFD شامل پیشبینی تغییرات قیمت داراییهای بنیادین است. اشتباه در پیشبینیها میتواند منجر به زیان شود.
در مقایسه با مالکیت واقعی یک دارایی، معاملهگران CFD از حقوق مرتبط با داراییهای بنیادین مانند حق رأی یا سود سهام برخوردار نیستند.
مقررات مربوط به معاملات CFD در حوزههای قضایی مختلف متفاوت است و تغییرات در مقررات میتواند بر توانایی شما برای تجارت و شرایط معامله تأثیر بگذارد.
فهم کامل این خطرات و داشتن یک استراتژی معاملاتی منسجم پیش از ورود به معاملات CFD، بسیار اهمیت دارند. همچنین، استفاده از روشهای مدیریت ریسک نظیر تنظیم حد ضرر و پرهیز از بهکارگیری اهرم بیش از حد میتواند به کاهش برخی از این خطرات کمک کند.
در معاملات CFD، شما قادر هستید تا از دو نوع قرارداد استفاده کنید. انواع قرارداد های CFD عبارتند از:
1. قرارداد خرید (Long)
2. قرارداد فروش (Short)
در قرارداد خرید، شما کالا یا ارز پایه را خریداری خواهید کرد، به این معنا که یک معامله خرید باز میکنید. در مقابل، در قرارداد فروش یک معامله فروش انجام میدهید. مهم است که توجه داشته باشید هر دو عملیات خرید و فروش میتوانند به زیان منجر شوند و باید قبل از آغاز یک موقعیت معاملاتی، با نحوه کارکرد CFDها آشنا باشید.
اهرم در معاملات CFD، ابزاری است که به شما اجازه میدهد تا معاملات بزرگتری را با پرداخت بخش کوچکی از کل هزینه انجام دهید. تصور کنید که قصد دارید ۵۰۰ سهم از شرکت مایکروسافت را خریداری نمایید.
در شرایط معمول، باید هزینهی تمام این سهام را بهطور کامل پرداخت کنید. اما در معاملات CFD فقط نیاز است تا حدود ۲۰ درصد از کل هزینه را بپردازید. با این حال باید بدانید، استفاده از اهرم در حالی که فرصت افزایش سرمایهگذاری را به شما میدهد، سود و زیان حاصل از معاملات را نیز متناسب با کل مبلغ سرمایهگذاری محاسبه میکند.
این بدان معناست که در مثال فوق، سود یا زیان شما بر اساس تفاوت قیمت ۵۰۰ سهم مایکروسافت از زمان ورود به معامله تا زمان خروج از آن محاسبه خواهد شد. در نتیجه، سودها یا زیانهای شما میتوانند نسبت به سرمایه اولیهتان بسیار بزرگ یا حتی موجب از دست رفتن کل موجودی حسابتان شوند.
بنابراین، بسیار اهمیت دارد که به نسبت اهرم در معاملات خود توجه کافی داشته باشید و مطمئن شوید که در حد توانایی خود معامله میکنید.
روش «هجینگ» یا پوشش ریسک، یک استراتژی است برای حفاظت از سرمایه در مقابل تغییرات نامطلوب بازار. در این روش، سرمایهگذار با ایجاد موقعیت مخالف با آنچه که سرمایهگذاری کرده، تلاش میکند تا خطرات مالی را کاهش دهد.
هجینگ میتواند به دو صورت انجام شود، گاهی اوقات بر روی یک نماد خاص و گاهی اوقات بر روی دو نماد که ارتباط مستقیم و قویتری با یکدیگر دارند.
در هجینگ انجام شده در معاملات CFD، معمولاً تریدرها به طور همزمان یک پوزیشن خرید (لانگ) و فروش (شورت) را باز میکنند و بسته به جهتی که قیمتها پیش میروند، پوزیشن زیانده را میبندند تا از دست دادن سرمایهی خود را به حداقل برسانند.
در این مقاله، سعی کردیم به بررسی کامل معاملات CFD در فارکس بپردازیم. قراردادهای CFD یا قراردادهای مابهالتفاوت، از جمله ابزارهای معاملاتی هستند که به خاطر سهولت ورود و انجام معامله، مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند.
اما توجه داشته باشید که همانند سایر سرمایهگذاریها، این نوع معاملات نیز دارای ریسکهای خاص خود هستند که بزرگترین آنها ریسک مربوط به بازار است.
در پایان، شما را دعوت میکنیم تا نظرات خود را دربارهی معاملات CFD در بازار فارکس، با ما به اشتراک بگذارید تا با تبادل تجربیات، در نهایت همگی بتوانیم معاملات بهینهتری را در بازار تجربه کنیم.
👈 درباره کپیتال اکستند بیشتر بدانید!
شاید دوست داشته باشید بخوانید:
دلار در آستانه انتشار دادههای تورم آمریکا کاهش مییابد!
1 سال پیش 5K بازدید
SEI با تقلید از رشد اخیر SUI، شتاب میگیرد؛ آیا میتواند به ۲ دلار برسد؟
1 ماه پیش 735 بازدید
آیا تترهای ایرانیان مسدود خواهد شد؟ راهکار چیست؟
8 ماه پیش 3K بازدید
آنچه خـواهید خـواند:
دستــههای محبــوب
آخریـن بررسی شدههای بازار سرمایه
دیدگاه های شما | 2 دیدگاه
مهدی
1 ماه پیش
یک سوال دارم لطفا:چه حجمی وچند درصد از معاملات بازار فارکس از نوع cfdمیباشند خدودا ؟
مهدی
1 ماه پیش
خیلی مفید وواضح بود متشکرم
عضو چراغ نیستید؟
ثبت نام