لوگوی چراغ

سوشال تریدینگ چیست؟ معرفی 10 پلتفرم پرطرفدار Social Trading

0 دیدگاه
فارکس - ارز دیجیتال
سوشال تریدینگ -social trading

سوشال تریدینگ یا سوشال ترید (به انگلیسی: Social Trading)، سبک جدیدی از معاملات در بازارهای مالی است که به تازگی در بین تریدرهای ایرانی رواج پیدا کرده است. معامله گران آماتور یا آن دسته از افرادی که زمان کافی برای تحلیل و معامله در بازار ندارند، میتوانند از این روش استفاده کنند. آنها با مشاهده و تقلید رفتار تریدرهای متخصص و حرفه ای در بازار، به یک استراتژی معاملاتی مطمئن دست خواهند یافت. این امر به کاهش ریسک معاملات و افزایش سودآوری کمک زیادی خواهد کرد. اگر شما هم قصد دارید تا از این پلتفرم معاملاتی برای انجام معاملاتتان استفاده کنید و راجع به آن بیشتر بدانید، مطالعه این مقاله از چراغ تا انتها را از دست ندهید.

سوشال تریدینگ (Social Trading) چیست؟

سوشال تریدینگ (Social Trading) چیست؟

سوشال تریدینگ یا معاملات اجتماعی، همانطور که از نامش پیداست، ترید به روش دسته جمعی است؛ یعنی جمعی از معامله گران در پلتفرم اجتماعی سوشال ترید، گرد هم میایند و با هم به معامله در بازار میپردازند. در این روش معاملاتی با دو دسته از کاربران روبرو هستیم:

  1. کاربران مبتدی و یا آنهایی که وقت و زمان کافی برای معامله ندارند. اینها با پیروی از تریدرهای متخصص و حرفه ای به سود خواهند رسید.
  2. تریدرهای حرفه ای که همیشه معاملات سودده دارند. این دسته از افراد از طریق مهارتهای خودشان به سود میرسند؛ یعنی با فروش سیگنال خرید و ارزهای دیجیتال، کسب درآمد میکنند.

تمرکز اصلی در این مقاله بر روی دسته اول است. پس اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که میخواهند وارد Social Trading شوند تا از تجربه و مهارت دیگران استفاده کنند، پلتفرم مخصوص را نصب و تریدرهای حرفه ای که اغلب معاملات سودده داشتند را دنبال نمایید.

نحوه ورود به سوشال تریدینگ چگونه است؟

برای ورود به پلتفرم سوشال ترید در بازارهای مالی، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. آشنایی با مفاهیم اساسی: پیش از ورود به پلتفرم سوشال ترید و معامله در آن، باید با مفاهیم اساسی مثل تحلیل تکنیکال و اصول مدیریت ریسک آشنا شوید. به هر حال هر معامله گر حرفه ای و متخصصی هم ممکن است در معاملاتش اشتباه کند. تنها در صورت داشتن دانش و آگاهی میتوانید از ریسکهای احتمالی در معاملاتتان در بستر Social Trading جلوگیری نمایید.
  2. انتخاب یک بروکر یا صرافی مناسب: به دنبال بروکر یا صرافی معتبری باشید که میدانید در آن امکان سوشال ترید وجود دارد.
  3. افتتاح حساب: شما باید اقدام به افتتاح حساب نمایید و حسابتان را شارژ کنید.
  4. درخواست دسترسی به سوشال ترید: پس از ایجاد حساب تجاری، باید به بروکر یا صرافی اعلام کنید که می‌خواهید به سوشال ترید دسترسی پیدا کنید. ممکن است نیاز باشد یک فرم درخواست تکمیل کنید یا از طریق پنل کاربری خود درخواست دسترسی به سوشال ترید را ارسال کنید.
  5. انتخاب تریدرهای متخصص و حرفه ای: پس از دسترسی به سوشال ترید، شما میتوانید پروفایل تریدرهای حرفه ای دیگر را بر اساس عملکرد و تجارتهایشان بررسی کنید. سپس با انتخاب یک یا چند نفر از آنها، ترید اجتماعی را شروع خواهید کرد. استفاده از دانش و تجربه معامله گران متخصص به شما در افزایش سودآوری و مدیریت ریسک کمک خواهد کرد.
  6. مدیریت حساب: شما می‌توانید تنظیمات مربوط به حساب و معاملات خود را مدیریت کنید. ممکن است نیاز باشد تا مقدار سرمایه مورد نیاز برای کپی ترید از معامله گران حرفه ای را تعیین کنید.
  7. مطالعه قوانین و مقررات: مهم است قوانین و مقررات سوشال ترید را به دقت مطالعه و از تمامی الزامات پیروی کنید.

👈 بررسی و انتخاب بروکر مناسب

چند روش برای سوشال تریدینگ وجود دارد؟

سوشال تریدینگ در بازارهای مالی به ۴ روش مرسوم قابل انجام است. با توجه به دانش، مهارت و میزان ریسک‌ پذیری، یکی از این روشها را میتوانید انتخاب نمایید. شاید هم نیاز باشد تا هر ۴ روش را تست کنید تا در نهایت بهترین گزینه برای معامله را تشخیص دهید. این روشها را در ادامه میبینید.

۱. کپی تریدینگ (Copy trading)

کپی تریدینگ (Copy trading)

کپی ترید، رایج ترین و البته ساده ‌ترین روش سوشال ترید است. در این روش شما میتوانید لیستی از تریدرهای حرفه ای را بر اساس تخصص، سابقه حضور در بازار و میزان دارایی ببینید. سپس از بین آنها یکی را که فکر میکنید از همه مناسب تر است انتخاب کنید. با انتخاب و دنبال کردن پروفایل تریدر مورد نظر، میتوانید معاملات خود را با تقلید اتوماتیک از استراتژیهای معاملاتی او انجام دهید. این روش برای معامله‌ گران تازه کار و آنهایی که زمان یا دانش کافی برای انجام معاملات خود ندارند، بسیار مناسب است.

👈 کپی ترید در لایو ترید چراغ را تجربه کنید

۲. سیگنال تریدینگ (Signal trading)

سیگنال تریدینگ (Signal trading)

سیگنال ترید روش غیر اتوماتیکی است که در آن معامله ‌گر از سیگنالهای معاملاتی صادر شده توسط تریدرهای با تجربه برای مشخص کردن استراتژی خرید و فروش و انجام معاملات خود استفاده میکند. این سیگنالها میتوانند شامل اطلاعات مربوط به قیمت، حجم معاملات و سایر عوامل تاثیرگذار بر بازار باشند. برای دریافت این سیگنالها از سایتهایی مثل Trading View میتوانید استفاده کنید.

۳. شبکه ‌های اجتماعی (Social networks)

از شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک و لینکدین نیز میتوانید برای سوشال ترید استفاده کنید. در این شبکه ‌ها، معامله ‌گران با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و اطلاعات و نظرات خود را در مورد بازار به اشتراک میگذارند. بدین ترتیب، تصمیمات سرمایه گذاری بهتری را به صورت گروهی اتخاذ خواهند کرد.

۴. تجارت آینه ای (Mirror Trading)

تجارت آینه ای (Mirror Trading)

 تریدهای آینه ای نوع دیگری از سوشال ترید هستند که در آن با پیروی از استراتژیهای تریدرهای باتجربه و موفق، میتوان اقدام به سرمایه گذاری کرد. نکته مهم اینجاست که در این روش، بر خلاف کپی تریدینگ، شما استراتژی معاملاتی تریدرهای حرفه ای را کپی میکنید نه معاملات آنها را. در روش Mirror Trading حتما باید نحوه مدیریت سرمایه را مشخص کنید؛ یعنی لازم است قبل از شروع معامله، میزان سود و سپس ضرر در معاملات را معین کنید. سپس بر اساس همان استراتژی که از تریدرهای متخصص کپی کردید، در صورت ایجاد فرصت معاملاتی خرید یا فروش، معاملات شما به طور اتوماتیک انجام خواهد شد.

💡نکته: از آنجایی که حجم معاملات در بازار فارکس بیشتر است و نیاز به انجام معاملات با سرعت بیشتری در آن میباشد، تجارت آینه ای در این بازار بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.

مزایا و معایب سوشال تریدینگ

مانند هر روش معاملاتی دیگر، سوشال تریدینگ هم در کنار مزایایی که دارد، با برخی معایب نیز همراه است. بهتر است قبل از استفاده از این سبک معاملاتی، با مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید.

مزایای سوشال ترید در بازارهای مالی

  1. اشتراک گذاری اطلاعات: سوشال تریدینگ به کاربران امکان میدهد تا اطلاعات و تحلیلهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. این امکان به تازه ‌کاران کمک میکند تا از تجربیات و دانش سرمایه‌ گذاران حرفه ‌ای در راستای بهبود معاملات و استراتژیهایشان استفاده کنند.
  2. شبکه ‌سازی: کاربران با استفاده از سوشال ترید میتوانند با سرمایه ‌گذاران دیگر ارتباط برقرار کنند و با همکاری و تعامل با آنها، شبکه ‌های حرفه ‌ای خود را گسترش دهند. اینکه فعالان در یک بازار سرمایه، حرفه ای عمل کنند و رفتارهای هیجانی کمتری از خود نشان دهند، به نفع کل بازار است.
  3. امکان کپی تریدینگ: گفتیم که یکی از روشهای تجارت اجتماعی، کپی ترید است که با ورود به آن، معاملات کاربران به صورت خودکار با کپی از تریدرهای حرفه ای انجام خواهد شد. این امکان به تازه‌ کاران کمک میکند تا بدون نیاز به دانش و تجربه زیاد، ضمن دسترسی به معاملات موفق، سود بیشتری کسب کنند.
  4. امکان مشاهده و پیگیری معاملات: با استفاده از سوشال ترید، کاربران میتوانند به راحتی معاملات خود را مشاهده و پیگیری کنند. آنگاه در صورت نیاز، تحلیلهای خود را بهبود بخشند.
  5. سودآوری متقابل: سوشال ترید را میتوان یک معامله دو سر برد به حساب آورد؛ تریدرهای مبتدی از سیگنال افراد حرفه ای سود کسب خواهند کرد. متقابلاً تریدرهای با تجربه و متخصص هم از دادن سیگنال و دانش و تجربه خودشان به سود خواهند رسید.

معایب سوشال ترید در بازارهای مالی

  1. اطلاعات نادرست: در سوشال تریدینگ، اطلاعات نادرست نیز به راحتی منتشر میشوند. این میتواند باعث تصمیم ‌گیری نادرست و ضرر برای سرمایه ‌گذاران شود.
  2. افزایش ریسک: با انتخاب تریدرهای حرفه ای در سوشال ترید، نمیتوانید به تمام جنبه های معاملاتی آنها دست پیدا کنید. مثلاً شما نمیدانید میزان سرمایه ای که یک تریدر حرفه ای برای ریسک کنار میگذارد چقدر است. به همین دلیل هم ریسک واقعی وی را درک نخواهید کرد؛ این یعنی تصمیم‌ گیری بر اساس تحلیلهای دیگران در سوشال ترید، میتواند موجب افزایش ریسک و ضرر برای سرمایه‌ گذاران شود.
  3. افزایش وابستگی: استفاده از سوشال تریدینگ ممکن است باعث وابستگی سرمایه ‌گذاران به تحلیل‌ها و نظرات دیگران شود. این امر از دست دادن استقلال و قدرت تصمیم‌ گیری سرمایه ‌گذاران را به دنبال خواهد داشت.

۱۰ پلتفرم محبوب سوشال تریدینگ از دیدگاه کاربران

اکنون که این مقاله را میخوانید، پلتفرمهای زیادی از سراسر دنیا در حال ارائه خدمات سوشال تریدینگ به کاربران بازار سرمایه، فارکس و ارز دیجیتال هستند. در ادامه ۱۰ نمونه از پلتفرمهای برتر از دیدگاه کاربران در این زمینه را مشاهده میکنید.

۱. سوشال تریدینگ با تریدینگ ویو (TradingView)

سوشال تریدینگ با تریدینگ ویو

معامله گران قدیمی بازار فارکس و ارزهای دیجیتال، حتماً بارها و بارها از تریدینگ ویو برای دریافت چارت نمادهای مختلف معاملاتی استفاده کردند. این پلتفرم، منبع بسیار خوبی برای دریافت سیگنال و مشاوره از سوی تریدرهای با تجربه میباشد. تریدرهای حرفه ای در تریدینگ ویو، نسبت به سوابق تجاری و فعالیتشان در سامانه، رتبه‌ بندی شده اند و شما هم میتوانید به این اطلاعات در رابطه با آنها دست یابید.

۲. آوا ترید (AvaTrade)

آوا ترید

این پلتفرم که فعالیت خود را از سال ۲۰۰۶ شروع کرده است، از محبوبیت زیادی در بین کاربران فارکس و ارزهای دیجیتال برخوردار میباشد. کمپانی زولوترید (ZuluTrade) که خود یکی از بزرگترین ارائه دهندگان سوشال ترید در دنیا میباشد، با آوا ترید در زمینه کپی تریدینگ همکاری دارد. از این رو با ورود به آوا ترید میتوانید از تجارب معاملاتی تریدرهای بزرگ در بیش از ۲۰۰ بازار مالی دسترسی داشته باشید. رابط کاربری این پلتفرم بسیار ساده و کاربرپسند است.

۳. مای اف ایکس بوک (Myfxbook)

مای اف ایکس بوک

از بهترین پلتفرم‌های سوشال تریدینگ برای معامله‌گران است. مزیت این پلتفرم نسبت به سایر پلتفرم‌ها، ارائه نمودارها و شاخصهای بازار به صورت لحظه‌ای و آنی است. با اضافه شدن قابلیت AutoTrade از سال ۲۰۱۳ به این پلتفرم، امکان کپی معاملات به صورت خودکار برای تریدرها فراهم آمد. علاوه بر اینها، Myfxbook دارای یک داشبورد کامل است که شامل اخبار، آمارهای اقتصادی، اتاقهای گفتگو و امکانات دیگر میشود.

۴. ای تورو (eToro)

ای تورو (eToro)

این پلتفرم در زمینه سوشال ترید و کپی ترید در بازار فارکس و کریپتوکارنسی فعالیت دارد. رابط کاربری آن بسیار جذاب است و بیش از ۱۰۰۰ نوع دارایی در آن قابل معامله میباشد. با ورود به ای تورو همانند هر شبکه اجتماعی دیگری میتوانید سوابق تجارت، تجارب و تحلیلهای خود را با معامله گران دیگر به اشتراک بگذارید.

۵. فری ترید (Freetrade)

فری ترید (Freetrade)

کمپانی ایتالیایی Freetrade یک شرکت فین‌ تک بود که در زمینه معامله‌ گری اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری در بازار سهام فعالیت میکرد. این شرکت به انجام معاملات سهام با کمیسیون کم و به تعبیری ساده و ارائه خدمات سرمایه ‌گذاری آنلاین برای افراد علاقه ‌مند می‌پرداخت. به همین دلیل هم در آن زمان، بیش از یک میلیون مشتری داشت. این کمپانی بیش از 6000 سهام ایالات متحده، اروپا و بریتانیا از جمله بیش از 460 ETF را ارائه میدهد. در صورت تمایل به خرید طیف گسترده تری از سهام، میبایست برای ارتقاء حساب به طرحهای استاندارد یا پلاس به ترتیب 60 یا 120 پوند در سال پرداخت نمایید. با شرکت در انجمن بزرگ فری ترید، میتوانید سوالات تخصصی مربوط به سرمایه گذاری و معامله را با تریدرهای با تجربه به اشتراک بگذارید. رابط کاربری این برنامه بسیار ساده و استفاده از آن راحت است.

💡نکته: امکان استفاده از ابزارهای معاملاتی خودکار مثل حد ضرر و سود در برنامه پلتفرم فری ترید وجود ندارد. اما با ارتقاء پلتفرم به سطح استاندارد، میتوانید از خدمات خودکار در آن نیز استفاده نمایید.

به طور کلی، Freetrade ممکن است گزینه خوبی برای سرمایه گذارانی باشد که به دنبال یک پلتفرم کم هزینه با ارائه مناسب برای سوشال تریدینگ هستند.

۶. ناگا مارکتس (Naga Markets)

ناگا مارکتس (Naga Markets) یک سوشال ترید

اگر به دنبال یک پلتفرم امن در زمینه سوشال تریدینگ میگردید، ناگا مارکتس گزینه بسیار مناسبی است. این پلتفرم، یکی از کمپانیهای معتبر در حوزه معامله‌ گری اوراق بهادار و فرآیند‌های مالی آنلاین است. این شرکت به تجارت در بازار سهام، فارکس و کریپتوکارنسی مشغول میباشد. امکان ایجاد ارتباط اجتماعی و شبکه سازی با دیگر کاربران به جهت سوشال ترید در این پلتفرم امکان پذیر میباشد. استفاده از حساب دمو، دنبال کردن تریدرهای حرفه ای و استفاده از تجارب و پیش بینیهای آنها در راستای معامله و تحلیل درست، از مزایای ناگا مارکتس میباشد.

۷. اف پی مارکتس (FP Markets)

اف پی مارکتس (FP Markets)

این پلتفرم، از مشهورترین و مورد اعتمادترین بروکرهای آنلاین در حوزه تجارت مالی با بیش از ۱۳ سال تجربه است. اف پی مارکتس، در زمینه معاملات سهام، فارکس، کالا و شاخصهای بورسی، خدمات متنوعی را ارائه میدهد. بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، اجراهای سریع با بهره گیری از پلتفرمهای قدرتمند، قابلیت دسترسی به ابزارهای تحلیلی و آموزشی متنوع، انعطاف‌پذیری در سرویس دهی، پشتیبانی قوی، عدم تداخل منافع، اسپرد‌های کم و مجوزهای معتبر بین‌المللی از ویژگیهای بسیار خوب این پلتفرم سوشال ترید میباشند.

۸. سوشال تریدینگ با داروین اکس (Darwinex)

سوشال تریدینگ با داروین اکس (Darwinex)

این پلتفرم از سپتامبر ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد و به دلیل قابلیتهای زیادش، خیلی زود مورد توجه معامله ‌گران در بازارهای مالی قرار گرفت. در داروین اکس میتوانید با تریدرهای حرفه ای دیگر وارد تعامل شوید و از استراتژیهای آنها ایده بگیرید. امکان مشاهده و بررسی ریسک‌ و ارائه ابزارهای تجاری پیشرفته و سطح بالا با هزینه کم، از قابلیتهای جذاب این پلتفرم اجتماعی میباشد. به دلیل طراحی اپلیکیشن اندروید و آی او اس داروین اکس، میتوانید آن را در گوشی همراه خود نیز نصب نمایید.

۹. تریدنسی (Tradency)

تریدنسی (Tradency)

یک پلتفرم تخصصی در زمینه سوشال ترید با رابط کاربری پیچیده است. به همین دلیل هم اغلب معامله ‌گران حرفه‌ای از آن استفاده میکنند. ترید آینه ای از قابلیتهای این پلتفرم به شمار میاید که کاربران میتوانند معاملات خود را به‌ صورت باز یا بسته در آن به اشتراک بگذارند. حتی میتوانند معاملات تریدرهای دیگر را به‌ صورت خودکار کپی کنند.

۱۰. اینستا فارکس (InstaForex)

اینستا فارکس (InstaForex)

در حال حاضر، پلتفرم اینستا فارکس، از بهترین واسطه ها در منطقه آسیا به شمار میاید که اتفاقاً بین کاربران ایرانی نیز بسیار محبوب است. یک پلتفرم با رابط کاربری جذاب و ساده که پیچیدگی خاصی در مراحل  ثبت نام آن نیز وجود ندارد. از ویژگیهای برجسته این پلتفرم، ForexCopy است. قابلیتی که به کاربران اجازه می‌دهد تا با تنظیمات خاصی، به کپی از معاملات افراد موفق تا حد مشخصی بپردازند. شما همچنین از طریق سیستم PAMM در اینستا فارکس می‌توانید همزمان با سرمایه‌ گذاران در سراسر دنیا تجارت کنید و بدین ترتیب زمینه‌های کسب سود خود را افزایش دهید.

سخن آخر

در این مقاله از چراغ به بررسی مفهوم سوشال تریدینگ و مزایا و معایب آن پرداختیم. همچنین ۱۰ مورد از بهترین پلتفرمهای پرطرفدار سوشال ترید از دیدگاه کاربران را به شما معرفی کردیم. نکته پایانی این که میزان موفقیت شما در سوشال ترید به تجربه، تحلیل دقیق و مدیریت ریسک صحیح در معاملاتتان وابسته است. همچنین، ممکن است معاملات شما با ضرر مواجه شوند، بنابراین باید با مقداری معقول از سرمایه در این بازار معامله کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *