قیمت گذاری در فارکس چگونه انجام میشود؟ نحوه قیمت گذاری بروکرهای فارکس هنگامی که در بازار فارکس فعالیت میکنید، در واقع شما در تلاش هستید تا نرخهای آتی ارزها را پیشبینی و تخمین بزنید. اینکه آیا ارزش یک ارز، به عنوان مثال ین ژاپن، در مقابل ارز دیگری مانند دلار استرالیا افزایش پیدا میکند یا کاهش مییابد، تعیینکننده نوع موقعیتهایی است که انتخاب کردهاید.
اما، برای بسیاری از کاربران، این سوال پیش میآید که منشأ قیمتهای جهانی، مانند قیمت روزانه نقره، دقیقا کجاست و چگونه این قیمتها تعیین میشوند؟ در این مقاله از آموزش فارکس چراغ، میخواهیم شما را با نحوه قیمتگذاری ارزها در بازار فارکس آشنا کنیم.
در بازار فارکس، نرخهای ارز بینالمللی بهطور مستمر جمعآوری میشوند. این نرخها بازتابدهنده میانگین قیمتهای خرید و فروش توسط فعالان اصلی بازار طی دورههای معاملاتی روزانه است و نشاندهنده میزان تقاضا و عرضه برای هر ارز در هر روز هستند.
امروز میخواهیم درباره نحوه قیمتگذاری ارزها در بازار فارکس با شما صحبت کنیم. بررسی دقیق قیمتهای فارکس و فاکتورهای موثر بر آنها قبل از انجام هر گونه معامله برای معاملهگران ضروری است.
بازار فارکس، که روزانه بیش از 7.7 تریلیون دلار در آن خرید و فروش انجام میگیرد، به عنوان بزرگترین بازار مالی جهان به شمار میرود و به همین دلیل، قیمتها در این بازار دائماً در حال نوسان هستند.
این بازار بهعنوان یک بازار غیرمتمرکز و خارج از بورس (OTC) شناخته میشود و ارزهای مختلف در آن قیمتگذاری خواهند شد؛ اما شاید پرسشی که به ذهنتان میرسد این است که قیمتها چگونه در بازار فارکس مشخص میشوند؟
در پاسخ باید گفت که قیمتها توسط عرضه و تقاضای خریداران و فروشندگان تعیین میگردند و تغییرات قیمت، بر اساس حجم و تعداد سفارشات خرید و فروش در هر لحظه مشخص خواهند شد. معاملهگران در بازار فارکس، سفارشات خرید و فروش خود را ارائه میدهند. در هر لحظه، قیمتهای عرضه و تقاضا به شرح زیر تعیین میشوند:
برای فهم بهتر، به مثال جفت ارز EURUSD میپردازیم: در نظر بگیرید که XAUUSD با نرخ 2421.40/2421.45 (فروش/خرید) مورد معامله قرار میگیرد. این قیمتها، این معنی را میدهند که بالاترین قیمت پیشنهادی برای خرید طلا در برابر دلار 2421.40 و پایینترین قیمت پیشنهادی برای فروش یورو در مقابل دلار، 2421.45 است.
حال، این سؤال مطرح میشود که چه عواملی باعث تغییر قیمت به 2421.47 میشوند؟ یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاق، اسپردها در فارکس هستند که به سرعت میتوانند تغییر کنند (مثلاً از خ 2421.40/2421.45 به 2421.38/2421.47 ).
در بازار فارکس، قیمتهای پیشنهادی (bid) و درخواستی (ask) نقش کلیدی در تعیین قیمت گذاری ارزها دارند. برای یک معاملهگر، چه با استراتژی کوتاهمدت و چه بلندمدت، مهم است که بهترین قیمتها برای خرید و فروش ارزها یا سایر نمادها را بیابد.
در بازار فارکس، خریداران و فروشندگان با ارسال درخواستهای خرید و فروش خود، به دنبال رسیدن به قیمت توافقی هستند. در این فرآیند، با دو مفهوم اساسی یعنی قیمتهای پیشنهادی (bid) و درخواستی (ask) روبرو میشوید. قبل از ادامه بحث، بیایید این دو اصطلاح رایج در بازار فارکس را بهطور دقیق تعریف کنیم.
قیمت پیشنهادی (bid) به مبلغی اشاره دارد که برای فروش یک جفت ارز پیشنهاد میشود. این نرخ نشاندهنده مقداری است که برای خرید یک واحد از ارز مبنا میتوان دریافت کرد.
از سوی دیگر، قیمت درخواستی (ask) مربوط به خرید یک جفت ارز است و مقداری که باید برای خرید یک واحد از ارز مبنا پرداخت شود را نشان میدهد. به طور کلی، قیمت پیشنهادی همیشه از قیمت درخواستی کمتر خواهد بود.
به زبان سادهتر، هنگامی که قصد فروش دارید یا میخواهید معامله خود را ببندید، محاسبات بر اساس قیمت bid انجام میشود و وقتی نیت خرید دارید، بر اساس قیمت ask محاسبه میگردد. بنابراین، قیمت لحظهای که در نرمافزار متاتریدر یا دیگر پلتفرمها دیده میشود به صورت پیشفرض قیمت bid را نمایش میدهد.
بهعنوان یک قاعده کلی در بازارهای مالی، قیمت پیشنهادی همواره پایینتر از قیمت درخواستی تعیین میشود. این اختلاف قیمتها به بروکر اجازه میدهد که سودی را از هر معامله به دست آورد. بهطور مثال، اگر قیمت درخواستی ۱۰۹.۶۹ باشد و قیمت پیشنهادی به ۱۰۹.۶۷ تنزیل یابد، اختلاف ۰.۰۲ واحد میتواند بهعنوان دو پیپ در نظر گرفته شود (در این مورد، با ارز پایه ین ژاپن).
از این معامله، بروکر مبلغی معادل ۲ دلار سود به دست میآورد. این سود ناشی از اسپرد، یا تفاوت بین قیمتهای پیشنهادی و درخواستی است که در بازار فارکس بهکار میرود. در بسیاری موارد، بروکرها در بازار فارکس هیچ کارمزد معاملاتی در نظر نمیگیرند، چرا که اسپردها بهتنهایی سود قابلتوجهی را برای آنها فراهم میکنند.
شاید اکنون، این سوال در ذهن شما پیش آید که آیا واقعاً امکان دارد که فقط بروکر در تعیین قیمتها نقش داشته باشد؟ در جواب باید بگوییم که بله، چنین امکانی وجود دارد، اگرچه بسیار نادر است.
بروکر فارکس برای شما یک «بازار فارکس شخصی» ایجاد میکند تا در آن معامله کنید. این کار از طریق قراردادهای CFD انجام خواهد شد که به آنها قراردادهای خردهفروشی FX نیز گفته میشود. این قراردادها تنها شامل شما و بروکر فارکس است و از آنجایی که این قراردادها توسط بروکر فارکس ایجاد شدهاند، از نظر فنی قادرند هر قیمتی را پیشنهاد دهند یا درخواست کنند.
حال، این بستگی به شما دارد که آیا میخواهید با این قیمتها معامله کنید یا خیر! روش و منبع تعیین قیمتها توسط بروکر فارکس کاملاً به خود بروکر بستگی دارد. در پلتفرم معاملاتی، احتمال دارد قیمتهایی را که از منابع خارجی به دست آمدهاند، به شما نشان دهد.
این به این معناست که قیمتهای ارائه شده توسط بروکر شما احتمالا با قیمتهای موجود در دیگر بروکرها یکسان نباشد. اما آیا نباید قیمتهای نقل شده توسط بروکر فارکس با قیمتهای بازار اصلی (بازار مبادله و توافقی) فارکس همسان شوند؟
مسئله اصلی، به همین موضوع اشاره خواهد داشت. در بازار سازمانیافته فارکس، برای هر جفت ارز، مفهوم «قیمت واحد بازار» وجود ندارد و بازار فارکس همان چیزی است که به آن بازار خارج از بورس یا OTC میگویند.
در بازار خارج از بورس یا فارکس، هیچ «مکان» متمرکزی وجود ندارد که همه فعالان بازار در آن جمع شوند و قیمت واحد بازار را مشاهده کنند!
برای فهم عمیقتر اهمیت بازار فارکس که بهعنوان یک بازار فرابورس شناخته میشود، بیایید آن را با بازار مبادلهای مانند بورس سهام ایالاتمتحده مقایسه کنیم. یک اصل کلیدی در بازارهای مبادلهای این است که باید فرصتهای برابر و دسترسی عادلانه برای تمامی فعالان بازار را مهیا سازند.
صرافیها، قیمتها را بهصورتی اعلام میکنند که همه بتوانند آنها را مشاهده کرده و بر اساس آن معامله نمایند. برای درک بهتر این موضوع، بگذارید نگاهی دقیقتر به سیستم قیمتگذاری در بازارهای بورس سهام ایالاتمتحده بیندازیم:
هنگامی که یک معامله انجام میپذیرد، صرافی مربوطه این معامله را به یک دیتابیس تجمیعی از قیمتها به نام SIP (پردازنده اطلاعات اوراق بهادار) اطلاع میدهد که سپس این دادهها منتشر میشوند.
برای مثال، هنگامی که بورس NYSE یک معامله خرید سهام اپل را انجام میدهد، این معامله به SIP گزارش داده خواهد شد. علاوه بر آن، بهترین قیمتهای پیشنهادی و درخواستی (ask و bid) از پلتفرمهای معاملاتی مختلف جمعآوری میشود و در SIP برای عموم منتشر میگردد.
پس از آن، SIP تمامی قیمتها را برای تعیین بهترین قیمت پیشنهادی ترکیب میکند. این فرآیند تجمیع دادهها بسیار سریع انجام خواهد گرفت. مدت زمان میانگین لازم برای جمعآوری، تجمیع و انتشار یک گزارش معاملاتی توسط SIPها حدود 17 میکروثانیه است.
باید توجه داشته باشید که یک پلک زدن انسانها، حدود 100 میلیثانیه یا 100000 میکروثانیه طول میکشد! اکنون میتوانید سرعت بهروزرسانی دادههای قیمتی را بهتر درک کنید!
ارائهی بهینهترین قیمت پیشنهادی بسیار اهمیت دارد، زیرا فرصتهای خرید و فروش را در هر لحظه مشخص خواهد کرد و به معاملهگران نشان میدهد که چه قیمتی برای انجام معاملات در دسترس است.
در سال ۲۰۰۵، مقرراتی در سیستم بازار سهام ملی آمریکا به تأیید رسید که به نام RegNMS شناخته میشود و بروکرها را مکلف میکند تا برای تمام سفارشها بهترین قیمت ممکن را تأمین کنند. به طور خاص، RegNMS بروکرها را وادار خواهد کرد که سفارشها را به سمت پلتفرمهایی هدایت کنند که بهترین قیمتها را ارائه میدهند.
یکی از مزایای اصلی داشتن قیمتهای تجمیعی در بازار سهام آمریکا این است که قیمت بهینه به عنوان یک معیار شفاف و بدون ابهام عمل میکند که امکان ارزیابی دقیق و عادلانهی قیمتگذاری را به تمام معاملهگران میدهد.
دسترسی به بهترین قیمت، امکان شناخت دقیق و سریعترین قیمت پیشنهادی برای هر سهم در بازار را بدون توجه به محل ارائهی سفارش فراهم میآورد. این سیستم اطمینان میدهد که تمامی معاملهگران، خواه با سرمایههای بزرگ یا کوچک، به قیمتگذاری منصفانه و یکسان دسترسی دارند.
تمام معاملهگران تحت پوشش قیمتهایی قرار میگیرند که توسط بازار اعلام میشود، به این معنا که معاملات نباید با قیمتهایی که پایینتر از بهترین قیمت پیشنهادی در زمان انجام معامله هستند، صورت گیرند.
بروکرهای فارکس از استراتژیهای گوناگونی برای تعیین قیمتها بهره میبرند. آگاهی از این روشها به شما امکان میدهد تا بروکر مناسب با نوع معاملاتتان را انتخاب کنید. در اینجا به بررسی مهمترین استراتژیهای قیمتگذاری در بروکرهای فارکس میپردازیم:
بروکر در این مدل، نرخهای خرید و فروش ارز را تعیین میکند و درآمد اصلی بروکر از اسپردهای دریافتی تأمین میشود. این مدل به دلیل سرعت بالا در اجرای معاملات، برای معاملهگران مبتدی مناسب است.
در این ساختار، بروکر معاملهگران را مستقیماً به شبکهای از فراهمکنندگان نقدینگی وصل میکند. معاملات بر اساس بهترین قیمتهای موجود در بازار انجام میشوند و اسپردها در این مدل معمولاً پایینتر هستند، اما کمیسیون برای هر تراکنش اخذ میشود. این مدل برای معاملهگران حرفهای با حجم بالای معاملات ایدهآل است.
برخی بروکرها از تلفیقی از دو مدل بازارساز و ECN استفاده میکنند. در این رویکرد، برای جفت ارزهای پرتحرک از مدل ECN و برای جفت ارزهای کمتحرکتر، از مدل بازارساز استفاده میشود. درک این مدلها به شما کمک میکند تا با توجه به نیازها و سبک معاملاتیتان، انتخابی آگاهانه داشته باشید.
در بازار مبادلاتی، وجود یک «بازار یکپارچه» امکان معامله با قیمتهای مشابه برای همگان را فراهم خواهد کرد. در مقابل، بازار فرابورسی فارکس در یک بورس متمرکز و عمومی فعالیت نمیکند و به این ترتیب، «بازار یکپارچه» یا «قیمت واحد بازار» در آن وجود ندارد.
همچنین این بازار، ابزاری مشابه با SIP که تمام معاملات و بهترین قیمتهای پیشنهادی را یکجا جمعآوری میکند را ندارد. این یعنی بازار فارکس، فاقد یک مدل «بهترین قیمت پیشنهادی» برای هر جفت ارز است که بتواند به عنوان یک مرجع قیمتی شفاف و غیرقابل ابهام عمل کند و همه بروکرهای فارکس به آن متعهد باشند.
برای اینکه بهتر با نحوه قیمت گذاری در بازار فارکس آشنا شوید، یک مثال میزنیم؛ تصور کنید که یک معاملهگر بهنمایندگی از یک بانک تصمیم دارد 2 میلیارد دلار از ارز یورو را برای بانک خود خریداری کند. همانطور که پیشتر اشاره شد، این فروشنده دو نرخ را اعلام خواهد کرد. فرض کنید نرخ 1.09001 بهعنوان قیمت فروش و نرخ 1.09000 بهعنوان قیمت خرید در بازار اینتربانک ارائه میشود.
مهم است که در نظر داشته باشید که اسپرد بین قیمتهای خرید و فروش براساس عواملی چون هزینههای ثبت معاملات، هزینههای جاری و فشار رقابتی تعیین میشود تا ریسکهای مربوط به معاملات پوشش داده شوند.
اکنون، زمان آن رسیده که سایر معاملهگران نرخها و پیشنهادات خود را برای جفت ارزی EUR/USD ارائه دهند. در نتیجه، نرخهای متعددی در بازار فارکس ثبت میشود. این نرخها بههمین ترتیب در بازار اینتربانک ثبت شده و نرخهایی که بهنزدیکترین مقادیر به نرخ مرجع رسیدهاند، به بانکها و دیگر مؤسسات اعلام میشوند و معاملات بر اساس این نرخهای جدید انجام میپذیرد.
بروکرهای مورد اعتماد در بازار فارکس، نرخهای خود را مطابق با قیمتهای تعیینشده توسط دیگر فعالان این بازار که عمدتاً شامل بانکها و نهادهای مالی غیربانکی میشوند، ارائه میدهند. این فعالان که بهعنوان تأمینکنندگان نقدینگی شناخته میشوند، در مجموعهای به نام استخر نقدینگی گرد هم میآیند.
بروکر فارکس، برای تعیین نرخ مرجع هر جفت ارز، از همین قیمتها استفاده میکند و این کار، حداقل انتظاری است که باید از آنها داشت. همانطور که پیشتر عنوان شد، یک بروکر فارکس دو قیمت مختلف برای هر جفت ارز را اعلام میکند:
این قیمتها در پلتفرم معاملاتی (یا «ترمینال مشتری») نمایش داده میشوند و بهعنوان «جریان قیمت» شناخته خواهند شد. قیمتهایی که شما مشاهده میکنید، بر اساس اطلاعاتی است که بروکر از این تأمینکنندگان نقدینگی دریافت میکند.
بروکر دسترسی به یک استخر از این تأمینکنندگان دارد و از آنها برای قیمتگذاری جفتهای ارز مختلف استفاده خواهد کرد. بروکرهای فارکس این قیمتها را بهصورت فوری جمعآوری کرده تا بهترین قیمتهای خرید و فروش موجود را شناسایی کند.
همچنین، لازم نیست که هر دو قیمت از یک تأمینکننده نقدینگی را بیابند؛ بهعنوان مثال، ممکن است بهترین قیمت خرید از یک تأمینکننده و بهترین قیمت فروش از تأمینکنندهای دیگر ارائه شود. قیمتهای جمعآوریشده توسط یک «موتور قیمتگذاری» بهعنوان خوراک وارد میشوند و به پلتفرم معاملاتی شما ارسال میگردند.
قیمتی که شما مشاهده میکنید، اغلب شامل یک حاشیه سود نیز خواهد شد (مگر در صورتی که هزینه کمیسیون پرداخت کرده باشید). از نظر تئوریک، این فرآیند باید به صورت خودکار انجام گیرد که در آن بروکر هیچ کنترلی بر انتخاب بهترین قیمتهای موجود از طرف تأمینکنندگان نقدینگی ندارد و نمیتواند در تغییر قیمتهایی که به پلتفرم معاملاتی ارسال میشود دخالت کند (به جز افزودن حاشیه سود).
همچنین، اینکه دو معاملهگر از یک بروکر استفاده میکنند، به معنای مشاهده قیمتهای یکسان در جریان قیمتهای خود نیست، بلکه ممکن است قیمتهای متفاوتی به مشتریان گوناگون ارائه شود. در واقع، این به نحوه طبقهبندی مشتریان توسط بروکرها و اینکه آیا موتور قیمتگذاری برای تغییر قیمتها بر اساس سابقه معاملاتی هر مشتری پیکربندی شده است یا خیر، بستگی دارد.
به این رویه "تبعیض قیمتی" گفته میشود. از بروکر خود سوال کنید که آیا در قیمتدهی بین مشتریان تبعیضی وجود دارد یا خیر.
هر کارگزار معتبر در بازار فارکس، بر اساس حجم نقدینگی که به آن دسترس دارد، نرخهای «خاص خود» را به مشتریان ارائه میدهد. دسترسی به نقدینگی کارگزاران به ارائهدهندگان نقدینگی آنها بستگی دارد.
کارگزاران بزرگ فارکس که یک کارگزار اصلی (PB) دارند، قادر به دسترسی به مجموعهای از منابع نقدینگی متفاوت هستند، شامل بانکهای درجه اول، شبکههای الکترونیکی معاملات (ECN) و ادغامکنندگان.
عمده نقدینگی در بازار فارکس جهانی و توافقی توسط بانکهای بزرگ با بخشهای متخصص فارکس تأمین میشود که به آنها ارائهدهندههای نقدینگی درجه اول یا «Tier-1» میگویند. این دسته از ارائه دهندگان شامل بانکهایی مانند Bank of America، Barclays، BNP Paribas، Citi، Commerzbank، Credit Suisse و غیره هستند.
کارگزاران بزرگتر، با اتصالات خود به چندین فراهمکننده نقدینگی، توانایی بهبود قیمتگذاری خود را دارند و میتوانند بهترین نرخهای ask و bid را از میان تمامی فراهمکنندگان انتخاب کنند و به مشتریان خود عرضه نمایند. حال شاید از خود بپرسید که چگونه؟
زمانی که چندین فراهمکننده نقدینگی، نرخهای ask و bid خود را ارائه میدهند، «موتور قیمتگذاری» کارگزار بهترین نرخهای ask و bid را انتخاب میکند که این امر به ارائه بهترین اسپردها منجر میشود.
در نظریه، حجم معاملات تجمیعی مشتریان کارگزار، عاملی برای تحریک رقابت قیمتی میان فراهمکنندگان نقدینگی است.
هر تأمینکننده نقدینگی در بازار فارکس میکوشد تا بهعنوان طرف مقابل معاملات هج بروکرها قرار گیرد؛ بنابراین، این جایگاه به آنها امکان میدهد تا برای کسب شرایط بهتر قیمتگذاری، فشار بیشتری وارد کنند.
وجود چندین تأمینکننده نقدینگی، بهویژه در شرایط غیرمعمول بازار، مانند دورههای نوسان شدید که در آن برخی از تأمینکنندگان احتمالا تصمیم به بالا بردن اسپردها گرفته یا از قیمتگذاری اجتناب کنند، حائز اهمیت است.
برای بروکرهایی که ریسک را منتقل میکنند، این موضوع بسیار اهمیت دارد، زیرا مدل اجرای سفارشات آنها بهطور کامل به تأمینکنندگان نقدینگی وابسته هستند، حتی در زمانهای نوسان شدید یا در بازارهای با نقدشوندگی کم، این تأمینکنندگان باید نقدینگی باکیفیتی را فراهم کنند.
بروکرهای کوچکتر فارکس، قیمتگذاری خود را از طریق اتصال به خوراک تجمیعی نقدینگی که توسط Prime of Prime («PoP») و گاهی از طریق سایر تأمینکنندگان نقدینگی غیربانکی که به آنها «بازارساز الکترونیکی» میگویند، تأمین میکنند.
تأمینکنندگان PoP، روابط با بروکرهای پرایم (PB) و بانکهای بزرگ دارند که به آنها امکان میدهد تا قیمتها را از چندین منبع جمعآوری کرده و به بروکرهای کوچکتر فارکس عرضه کنند. آیا تا به حال لوگوهای بانکهای بزرگی چون Barclays، Citi یا UBS را بر روی وبسایتهای بروکرهای خرد فارکس دیدهاید؟
اگر چنین چیزی را مشاهده کردهاید، بدانید که این تبلیغات زیاد قابل اعتماد نیستند. اکثر بروکرهای خرد فارکس به دلیل اندازه کوچک خود، ارتباط مستقیمی با این تأمینکنندگان نقدینگی سطح اول ندارند.
تنها بزرگترین بروکرهای فارکس که روابط پرایم دارند، میتوانند چنین ادعایی داشته باشند. سایرین باید به PoP متصل شوند و واقعاً این PoP است (نه بروکر) که باید لوگوی بانک را به نمایش بگذارد.
هدف اصلی ارائهدهندگان نقدینگی، جلب توجه بروکرها و افزایش تعداد معاملات مشتریان آنها است. این امر منجر به مسابقهای میان LPها برای کسب مشتریان بیشتر خواهد شد. در بازارهای مالی، به خصوص در بازار فارکس، رقابت میان ارائهدهندگان نقدینگی نقش کلیدی در بهبود قیمتها و شرایط معاملاتی برای بروکرها و تریدرها دارد. اما چگونه این اتفاق میافتد؟
همانگونه که آگاه هستید، اسپرد به معنای تفاوت میان قیمت خرید (Bid) و قیمت فروش (Ask) است؛ بنابراین، هر ارائهدهنده نقدینگی تلاش میکند تا اسپردهای پایینتری را ارائه دهد تا بروکرها و در نهایت تریدرها را به سمت خود جذب کند.
بهطور مثال، اگر ارائهدهنده A اسپرد 2 پیپ و ارائهدهنده B اسپرد 1.5 پیپ ارائه دهد، بروکرها تمایل دارند با ارائهدهنده B همکاری کنند تا تریدرهایشان از اسپرد کمتری بهرهمند شوند.
رقابت میان ارائهدهندگان نقدینگی برای جلب بروکرها منجر به ارائه حجم بالاتری از نقدینگی در قیمتهای متفاوت میشود که به بهبود عمق بازار کمک میکند. افزایش عمق بازار به معنای وجود تعداد بیشتری سفارش خرید و فروش در قیمتهای متفاوت است که این امر امکان انجام معاملات بزرگتر بدون تأثیر چشمگیر بر قیمت را فراهم میآورد.
ارائهدهندگان نقدینگی در تلاشند تا با بهبود سیستمهای معاملاتی خود، سفارشات را با سرعت بیشتری اجرا کنند. این امر به کاهش تأخیر (Latency) و افزایش دقت اجرای معاملات کمک میکند.
رقابت میان ارائهدهندگان نقدینگی، آنها را ملزم میکند تا خدمات و ابزارهای پیشرفتهتری ارائه دهند. این ابزارها شامل الگوریتمهای پیچیده برای مدیریت ریسک، تحلیل دادههای بازار، و دسترسی به بازارهای جهانی است که به بروکرها اجازه میدهد تا خدمات بهتری به مشتریان خود ارائه دهند.
با افزایش رقابت میان ارائهدهندگان نقدینگی، هزینههای مرتبط با معاملات نظیر کمیسیونها و هزینههای اجرایی کاهش مییابد. این کاهش هزینهها به بروکرها منتقل شده و در نهایت منجر به کاهش هزینههای معاملاتی برای مشتریان میشود.
تعارض منافع، احتمالا از نبود شفافیت در تعیین قیمتهای قراردادهای معاملاتی فارکس ناشی شود. نمیتوان با قطعیت گفت که قیمتگذاریهای ارائهشده توسط بروکرها همواره با بازارهای توافقی مطابقت دارند و این موضوع بررسی آن را پیچیده میکند.
احتمال دارد که بروکر شما، قیمتهایی را که ارائه میدهد، از طریق یک شخص ثالث تعیین کند ولی ملزم به اتخاذ این رویه یا ادامهی آن نیست.
گاهی اوقات، بروکرهای فارکس از مشتریان خود میخواهند تأیید کنند که قیمتهای مرجع استفادهشده برای ارزیابی ارزش یک دارایی (مانند جفت ارز) ممکن است با قیمتهای بازار متفاوت باشد. این امر باعث میشود تاجران در تأیید صحت قیمتهای نمایشدادهشده در پلتفرم معاملاتی بروکر خود با دشواریهایی مواجه شوند.
بهعنوان نمونه، شما میتوانید قیمتهایی که بروکرتان در پلتفرم معاملاتی اعلام کرده را ببینید، اما بدون دسترسی به پلتفرمهای معاملاتی دیگر بروکرها، قیمتهای آنها را نمیتوانید مشاهده کنید. این شرایط هر معاملهای را، چه باز و چه معلق، در معرض خطر دستکاری قیمت قرار میدهد و احتمال دارد قیمتها تغییر کنند.
برای مثال، برخی از معاملگران شکایت کردهاند که بروکرهای فارکس قیمتها را بهگونهای تغییر میدهند که یا نتیجه یک معامله برنده تغییر کند و نیازی به پرداخت پول به مشتری نباشد، یا معاملاتی را بهگونهای بستهاند که مشتری ضرر کرده و بروکر سود ببرد.
بازارهای نوسانی، موقعیتهای مناسبی برای دستکاری قیمت و «شکار استاپ» فراهم میآورند و در این وضعیت بروکر پوزیشنهای معاملهگر را میبندد تا خود به سود برسد.
اگر شما در معاملات خود از حد سود یا حد ضرر استفاده میکنید، بدانید که بروکر میتواند قیمتهای بازار را بهگونهای تحت تأثیر قرار دهد که حد ضرر شما را بزند یا حد سود شما را نرساند و در نتیجه پوزیشن شما بسته نشود که این به نفع بروکر است!
هرچند این عملکرد به اندازهی گذشته رواج ندارد، اما بروکرهای فرصتطلب با نظارت ضعیف یا بدون نظارت همچنان به این روش ادامه میدهند. در صورتی که بروکری تحت نظارتی باشد که شرایط عضویت در آن آسان است، اثبات تخلفات این چنینی به نهاد ناظر میتواند بسیار مشکل باشد، که دلیلی بر ادامهی این روند خواهد بود.
یکی دیگر از شکایتها، مربوط به بروکرهایی است که در اجرای دستورات معاملاتی، اسلیپیجهای ناعادلانهای را اعمال میکنند. اصطلاح «اسلیپیج» یا لغزش قیمتی، به مواقعی اشاره دارد که قیمت اجرای سفارش با قیمت پیشنهادی (برای اجرا) یا قیمت درخواستی (برای دستورات حد ضرر یا حد سود) مغایرت دارد.
این اتفاق اغلب در زمان انتشار خبرهای فوری یا هنگام اعلام دادههای اقتصادی مهم رخ میدهد و بروکر احتمالا اسلیپیج را به شکل تبعیضآمیزی اجرا کند.
به این صورت که اگر قیمت به نفع بروکر باشد، آن را اجرا میکند، در حالی که اگر به ضررش باشد، قیمت را پایین میآورد و قیمت دیگری را که به سود بروکر است اعلام میکند و اگر بازار به جهتی حرکت کند که به نفع شما باشد، بروکر احتمالا با دستکاری قیمت، از اجرای سفارش شما خودداری کند!
بهعنوان یک معاملهگر فردی، انتظار داریم که نرخهای ارائهشده توسط بروکرها به نرخهای حاکم بر بازارهای متداول و توافقی فارکس نزدیک باشند. با این حال، میزان شباهت این قیمتها به قیمتهای بازار واقعی به بروکر فارکس وابسته است.
بروکرهای فارکس در شرایطی که بازار دچار نوسانات شدید میشود، در تعیین قیمتها دارای اختیاراتی هستند. عملکرد اختیاری برخی از بروکرها در قیمتگذاری میتواند منجر به ایجاد قیمتهایی نامشخص و گاهی اوقات گیجکننده در پلتفرمهای معاملاتی فارکس و CFD شود.
استراتژی قیمتگذاری، رویکرد یا طریقهای است که یک بروکر فارکس برای تعیین قیمتهایی که به مشتریانش ارائه میدهد، به کار میبرد. گاهی اوقات، معاملهگران نسبت به رویههای قیمتگذاری برخی بروکرهای فارکس اعتراض داشتهاند و شکایات خود را به نهادهای نظارتی ارائه دادهاند. برخی از مواردی که باعث شکایت شدند، عبارتند از:
مسئله اینجاست که مشاهده قیمتها، دشوار خواهد بود، چرا که در فرآیند نمایش قیمتها توسط بروکرهای خردهفروش و عرضهکنندگان CFD به مشتریان خود، شفافیت کافی وجود ندارد.
برای بررسی و مقایسه قیمتهایی که بروکر شما ارائه میدهد با سایر بروکرها، منابع آنلاین متعددی وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید تا میزان دقت قیمتهای ارائهشده توسط بروکر خود را سنجش کنید. برخی از این منابع، عبارتند از:
اما، به این نکته هم توجه کنید که چون بازار فارکس بهصورت توافقی و خارج از بورس (OTC) فعالیت میکند، قیمتهای یکسان و ثابتی وجود ندارد. بنابراین، قیمتها ممکن است دقیقاً یکسان نباشند و تفاوتهای جزئی، به اندازه یک پیپ یا کمتر، بسته به جفت ارز مورد نظر، مشاهده شود.
اگر کارگزاری ادعا میکند که نرخهایی که در آنها معامله میکنید، مستقیماً از ارائهدهندگان نقدینگی اخذ میشود، آیا قادر به ارائهی مستنداتی در این زمینه به شما هستند؟ سکوهای معاملاتی خرد فارکس و CFD باید بطور شفاف توضیح دهند که چگونه قیمتهای خود را مشخص میکنند، شامل:
همچنین، باید از کارگزار خود سوال کنید که هر چند وقت یکبار نرخهای ارائهدهندگان خود را بازبینی میکند. کارگزاران باید نرخهای ارائه شده توسط تامینکنندگان نقدینگی خود را با منابع قیمت خارجی مقایسه کنند، هم به صورت لحظهای و هم دستکم به صورت هفتگی با میانگین قیمتی.
این روش به آنها کمک میکند تا اطمینان حاصل کنند که قیمتی که به مشتریان اعلام میشود، اختلاف چشمگیری با قیمت بازار نداشته باشد.
زمانی که قیمتها از محدودههای تعیینشده و قابل قبول فراتر رود، باید سیستمهایی در دسترس کارگزار باشد که به سرعت هشدار دهند تا او بتواند موقعیت را بررسی کند و اقدامات فوری لازم را انجام دهد.
در این دستورالعملها باید شرایطی که در آنها قیمتها از استانداردهای تعیینشده تخطی میکنند نیز ذکر شده باشد. چنانچه کارگزار نتواند روش قیمتگذاری خود را به شما توضیح دهد، پیشنهاد میشود که به دنبال انتخاب کارگزار دیگری باشید!
در این مقاله، سعی کردیم به بررسی کامل نحوه قیمتگذاری ارزها در بازار فارکس بپردازیم. ارزشها در بازار فارکس، بر اساس نرخهای مبادله ارزی مشخص میشوند که به شکل دوتایی ارزی (مانند EUR/USD یا GBP/JPY) نمایش داده خواهند شد.
تعیین قیمت در این بازار با دو رویکرد، یعنی قیمت خریداری (Bid) و قیمت فروشنده (Ask) صورت میگیرد و این دو قیمت بر اساس میزان عرضه و تقاضا در بازار تنظیم میشوند.
در پایان، شما را دعوت میکنیم تا نظرات خود را دربارهی نحوه قیمت گذاری در فارکس، با ما به اشتراک بگذارید تا با تبادل تجربیات، در نهایت همگی بتوانیم معاملات بهینهتری را در بازار تجربه کنیم.
👈 درباره ویندزور بیشتر بدانید!
شاید دوست داشته باشید بخوانید:
جیم سایمونز که بود و چگونه ثروتمندترین مرد جهان شد؟
3 ماه پیش 3K بازدید
کاهش 8 درصدی بیت کوین پس از حملات ایران به اسرائیل، زنگ خطر برای بازارهای جهانی
4 ماه پیش 4K بازدید
شیبا اینو از جدیدترین نسخه مجله شیب رونمایی کرد، اینجا همه چیز را بخوانید
6 ماه پیش 2K بازدید
آنچه خـواهید خـواند:
دستــههای محبــوب
آخریـن بررسی شدههای بازار سرمایه
دیدگاه های شما | 2 دیدگاه
محمد اکبری
26 روز پیش
سلام، ممنونم بابت محتوای خوبتون. اگر این استاپ لاس وجود نداشت واقعا کار معاملگران خیلی سخت میشد. دوستانی که در لایو میگن استاپ نزاشتم کاملا کار اشتباهی میکنن!! و سرمایشون خیلی در خطره و به زودی کال خواهند شد
alireza ahmadian
1 ماه پیش
سلام من میخوام در لایو شرکت کنم ولی از قبل در بروکر ارانته فعالیت دارم ولی شما پشتیبانی نمیکنید. ایا در اینده پشتیبانی میکنید؟ اگر نه امکان هست با پرداخت پول در لایو شرکت کنم؟
عضو چراغ نیستید؟
ثبت نام