تایم فریم چیست و بهترین تایم فریمها برای معامله در فارکس کدامند؟ تایم فریم چیست و بهترین تایم فریمها برای معامله در فارکس کدامند؟

تایم فریم چیست و بهترین تایم فریمها برای معامله در فارکس کدامند؟

در مقاله « آشنایی با انواع نمودار در فارکس، کاربرد و نحوه تحلیل آنها» گفتیم که نمودارهای قیمتی، تغییرات قیمت دارایی خاص را در بازه‌ های زمانی مختلف نشان میدهند. برای مثال، یک نمودار روزانه نشان میدهد که قیمت در آن روز در چه محدوده‌ای نوسان کرده است. در واقع به کمک نمودار، تنها میتوانیم بفهمیم قیمت در آغاز و پایان روز به چه صورت بوده است. اما اگر بخواهیم تغییرات قیمتی در طول روز را بررسی کنیم باید غیر از نمودار، به دنبال ابزارهای دقیق تری باشیم. اینجاست که مفهوم تایم فریم در فارکس اهمیت پیدا میکند و میتواند کار ما را ساده ‌تر کند.

تایم فریم (Time frame) یا دوره‌ زمانی یکی از اساسی‌ ترین اجزای تحلیل تکنیکال به شمار میاید. معمولاً تریدرها در بازارهای مالی، در حال تغییر دوره‌ زمانی روی نمودار خود هستند و با این حال، همچنان مردد به فعالیت خودشان در بازار ادامه میدهند. از این رو، میتوان گفت که مبحث تایم‌ فریم‌ در تحلیل تکنیکال برای آنها بسیار حائز اهمیت است. به‌ طوری که بسیاری از تریدرها زمانی‌که درگیر ضرر و زیان در معاملاتشان میشوند، مشکل اصلی را انتخاب تایم‌ فریم نامناسب می‌دانند! در بازارهای مالی، معمولاً برای تعیین تغییرات قیمتی در بازه‌های مختلف به تایم‌ فریمهای متفاوتی نیاز خواهیم داشت. اما تایم فریم دقیقاً به چه معناست؟ چطور میتوان بهترین تایم فریمها برای معامله در فارکس را انتخاب کرد؟ برای دریافت پاسخ و آشنایی کامل با این موارد، مطالعه این مقاله از چراغ را تا انتها از دست ندهید.

تایم فریم (Time frame) در فارکس چیست؟

مفهوم تایم فریم

هر نمودار قیمتی، شامل دو بعد قیمت و زمان میباشد. قیمت، مقدار ارزش یک دارایی در یک لحظه خاص را نشان میدهد. زمان، هم مدت زمانی که قیمت مورد نظر در آن بازه زمانی مورد بررسی میگیرد را نشان خواهد داد. به بیان ساده اگر بخواهیم بگوییم، تایم فریم در فارکس، مدت زمانی را که هر نقطه یا میله در یک نمودار قیمتی نشان میدهد، تعیین می‌کند. این مدت زمان میتواند از چند ثانیه تا چند سال باشد. به همین ترتیب میتوان تایم‌ فریمهای‌ معاملاتی در بازار فارکس را به سه دسته‌ی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم کرد. در بخش بعدی، بیشتر در اینباره توضیح خواهیم داد.

چند نوع تایم فریم در فارکس داریم؟

تایم فریم در تحلیل تکنیکال و فارکس را میتوان با‌ توجه به بازار هدف، در دسته‌های مختلف تقسیم ‌بندی کرد. در واقع، تایم ‌فریمها از دوره‌های زمانی کوتاه‌ مدت تا بلند مدت در قالب نمودارهای دقیقه‌ای، ساعتی، روزانه، هفتگی و ماهانه وجود دارند. تایم فریمهای دقیقه‌ای در بازه‌های زمانی به صورت ۱ دقیقه‌ای (1M)، ۵ دقیقه‌ای (5M)، ۱۵ دقیقه‌ای (15M) و ۳۰ دقیقه‌ای (30M) وجود دارد. به همین ترتیب، تایم فریمهای طولانی تر شامل تایم فریم ۱ ساعته، ۴ ساعته، روزانه، هفتگی و ماهانه داریم. در جدول زیر، انواع تایم فریم را مشاهده می‌کنید. خوب است بدانید که به نمودارهایی با تایم ‌فریم کمتر از ۱روز، در اصطلاح نمودارهای intraday میگویند.

انواع تایم فریم

💡نکته: برخلاف تصور عموم، هیچ تایم فریم اصلی و ثابتی وجود ندارد. حتی در پلتفرمهای پیشرفته میتوانید تایم فریم مورد نظر خود را تعریف کنید. معمولاً تایم فریمهای روزانه، ۴ ساعته، ۱ ساعته، ۳۰ دقیقه‌ای، ۱۵ دقیقه‌ای، ۵ دقیقه‌ای و ۱ دقیقه‌ای به عنوان تایم فریم‌های استاندارد، تعریف میشوند. اما مثلا میتوانید تایم فریمهای ۳۰ ثانیه‌ای یا ۳ دقیقه‌ای را هم تعریف کنید. کندل روزانه اصلی در ساعت ۱۲:۳۰ شب با بسته شدن بازار آمریکا بسته میشود. سپس کندل جدیدی برای روز بعد شروع به کار میکند. در طول ۲۴ ساعت این کندل روزانه، کندلهای کوچک‌تری مانند ۱ دقیقه‌ای (۱۴۴۰ کندل) نیز تعریف میشوند. بنابراین در برخی پلتفرمها تایم فریمهای استاندارد وجود دارد. اما در برخی دیگر کاربر میتواند تایم فریم مورد نظر خود را تعریف کند.

چه عواملی بر انتخاب تایم فریم در فارکس موثر هستند؟

time frame

این‌که معامله گر کدام نوع تایم فریم در فارکس را انتخاب کند، تا حد زیادی به سبک سرمایه ‌گذاری وی بستگی دارد. یکی از مولفه‌های اصلی که بر انتخاب تایم فریم در تحلیل تکنیکال تاثیر میگذارد، افق زمانی سرمایه‌ گذاری شخص است. برای مثال سرمایه ‌گذار با افق زمانی سرمایه‌ گذاری میان ‌مدت، استراتژی سرمایه ‌گذاری متفاوتی برای سرمایه‌ گذاری با سرمایه‌ گذار با دیدگاه کوتاه‌ مدت دارد. به همین دلیل نمودارهای مورد استفاده توسط این دو فرد قطعاً یکسان نخواهد بود. در نتیجه تایم ‌فریم انتخابی از سوی این افراد نیز با هم متفاوت خواهد بود.

برای مثال، تایم فریم مناسب برای شخص با دیدگاه میان‌ مدت، روزانه و یا هفتگی است. اما شخص دیگر با دیدگاه کوتاه‌ مدت، تایم ‌فریم نموداری حداکثر ۱ ساعته را انتخاب خواهد کرد؛ یک تایم فریم ۱ دقیقه ای را در نظر بگیرید که در آن کندلی در ساعت ۱۲ شروع و در ۱۲:۰۱ بسته میشود. شما در این تایم‌ فریم‌، تغییرات هر کندل را در ۱ دقیقه میتوانید ببینید. بنابراین، تغییرات open، close، high و low در آن ۱ دقیقه برایتان نامشخص میباشند. چرا که زمان کندل بسیار کوتاه (1 دقیقه) است. به همین دلیل هم نمیتوانید تغییرات قیمت را در آن مشاهده کنید. فقط open و close مشخص است. در این مثال، چون کندل، بازتابی از تغییرات قیمت در بازه زمانی یک دقیقه‌ است، میتوان از آن برای تحلیل روند کوتاه‌ مدت قیمت استفاده کرد.

البته مولفه‌های دیگری همچون روش تحلیل، مدیریت ریسک، تفکرات شخص و بازاری که در آن سرمایه ‌گذاری میکنید نیز بر انتخاب تایم‌ فریم مناسب توسط شما، تاثیر خواهند گذاشت.

در استفاده از تایم فریم اسراف نکنید!

دقت نمایید که حرکت در تمام تایم‌ فریمها، به معامله‌گر آسیب خواهد زد و باعث میشود که در تحلیلهای خود از نظر روانی، هیجانی و حتی تکنیکی دچار مشکل شود. (به خصوص اگر تازه کار باشید). پس با توجه به نوع استراتژی معاملاتی که در پیش میگیرید و بازاری که در آن معامله می‌کنید، بهتر است از یک نوع تایم فریم برای تحلیل در بازار فارکس استفاده نمایید.

تایم فریمهای پرطرفدار کدامند؟

time frame

به طور معمول، پرطرفدارترین تایم فریمهای مورد استفاده توسط معامله‌ گران فارکس عبارتند از: ۵ دقیقه‌ای، ۳۰ دقیقه‌ای، ۱ ساعته و ۴ ساعته. اما بهترین تایم ‌فریم برای هر معامله‌گر ممکن است متفاوت باشد و بستگی به سبک معامله، زمانی که فرد می‌تواند به بازار اختصاص دهد و اهدافش دارد. تایم‌ فریمهای کوتاه ‌مدت مناسب معامله‌گران فعال‌ تر هستند که میتوانند به‌طور مداوم بازار را مانیتور کنند. در حالی‌ که تایم‌ فریمهای بلند مدت مناسب‌ معامله‌ گرانی هستند که کمتر زمان دارند. بنابراین بهتر است هر معامله‌ گر با توجه به شیوه و شرایط خود تایم‌ فریم مناسب را انتخاب کند. البته هنگام انتخاب بهترین تایم فریم در فارکس برای شروع معامله، باید به موارد بیشتری توجه نمایید که در بخشهای بعدی خواهیم گفت.

بهترین تایم فریم در فارکس برای معامله چیست؟

با توجه به تاثیر عوامل مختلفی که در انتخاب تایم فریم وجود دارد، نمیتوان در مورد بهترین تایم‌ فریم معاملاتی در بازار فارکس به سادگی اظهار نظر کرد. حتی شاید بتوان گفت که اصلاً بهترین تایم ‌فریم معاملاتی ‌وجود ندارد. اما در میان سرمایه ‌گذاران در رابطه با انتخاب تایم ‌فریم مناسب، ابهامات زیادی وجود دارد. به همین دلیل در ادامه‌ این بخش، برخی پیشنهادات کارشناسان بازار مالی فارکس که تجربه‌ بیش‌تری در این زمینه دارند را عنوان خواهیم کرد.

۱. تایم فریمهای کوتاه مدت، مناسب اسکلپرها

تایم فریمهای کوتاه ‌مدت، مانند یک دقیقه‌ای، نوسانات زیادی دارند. اسکلپرها از این نوسانات برای کسب سود استفاده میکنند. آنها معمولاً از تایم فریمهای ۵ یا ۱۵ دقیقه‌ای برای تحلیل روند بازار استفاده میکنند. سپس، در تایم فریم ۱ دقیقه‌ای، وارد معامله میشوند. لازم به ذکر است که ترید در تایم فریمهای کوتاه‌مدت، دشوار و خطرناک است. نوسانات اضافی بازار در این تایم فریمها، میتواند منجر به زیان شود. با این حال، اگر اسکلپر حرفه ‌ای باشید، میتوانید از این تایم فریمها برای موفقیت در معاملات خود استفاده کنید. حتی برخی از اسکلپرهای حرفه‌ای، برای نقطه ورود خود، از تایم فریمهای ۳۰ ثانیه‌ای نیز استفاده میکنند.

۲. تایم فریمهای بلند مدت، مناسب معامله گران روزانه

معامله گران روزانه، به دنبال معاملاتی هستند که چند روز طول بکشد. آنها از نوسانات بازار اجتناب میکنند. به همین جهت، دنبال حرکتهای اصلی بازار هستند. این معامله گران، معمولاً از تایم فریمهای بالایی مانند روزانه، ۴ ساعته و ۱ ساعته استفاده میکنند. آنها از این تایم فریمها برای تحلیل روند کلی بازار کمک میگیرند. سپس، در تایم فریمهای پایین‌ تر، مانند ۱ دقیقه‌ ای یا ۵ دقیقه‌ای، نقاط ورود و خروج خود را مشخص میکنند.

۳. مولتی تایم فریم در فارکس

مولتی تایم فریم، به استفاده از چندین تایم فریم برای تحلیل بازار اطلاق میشود. این روش، معمولاً توسط بسیاری از معامله گران حرفه ‌ای استفاده میشود. معامله گرانی که از مولتی تایم فریم در فارکس استفاده میکنند، اغلب از تایم فریمهای بالایی مانند روزانه یا ۴ ساعته برای تحلیل روند کلی بازار کمک میگیرند. سپس، از تایم فریمهای پایین ‌تر، مانند ۱ دقیقه‌‌ای یا ۵ دقیقه‌ای، برای شناسایی فرصتهای معاملاتی استفاده می‌کنند.

فرض کنید معامله‌ گری از تایم فریم روزانه برای تحلیل بازار استفاده میکند. او متوجه میشود که بازار در حال روند صعودی است. او در اقدامی دیگر، از تایم فریم ۴ ساعته برای تایید این روند استفاده میکند. با این کار، متوجه میشود که بازار در تایم فریم ۴ ساعته نیز در حال روند صعودی است. در نهایت، معامله‌ گر از تایم فریم ۱ دقیقه‌ای برای شناسایی نقاط ورود و خروج خود استفاده میکند. او متوجه میشود که بازار در تایم فریم ۱ دقیقه‌ای، در حال تثبیت روند صعودی خود است. بنابراین، وارد معامله خرید میشود.

مزایا و معایب استفاده از تایم فریمهای کوتاه مدت و بلند مدت

مزایا و معایب

ترید با هر کدام از تایم فریمهای بلند مدت و کوتاه مدت در بازار فارکس با مزایا و معایبی همراه است که در ادامه خواهیم گفت:

تایم فریمهای طولانی مدت (هفتگی، ماهیانه)

مزایا:   

  • کمتر مجبور به چک کردن روزانه بازار هستید.
  • کارمزد معاملات (و اسپرد) کمتر است.
  • برای هر معامله زمان بیشتری برای تصمیم ‌گیری دارید.
  • احتمال بیشتری برای ورود به فرصتهای معاملاتی سودبخش، وجود دارد.

معایب:

  • معاملات معامله‌گران بلندمدت، معمولاً برای مدت طولانی‌تری باز می‌ماند. آنها ممکن است معاملات خود را برای چند هفته، چند ماه یا حتی چند سال باز نگه دارند. بنابراین ریسک معاملات آنها افزایش خواهد یافت.
  • احتمال کمتر برای فرصتهای معاملاتی سودبخش، در مقایسه با تایم فریمهای کوتاه‌ مدت در این تایم فریمها وجود دارد.
  • نیاز به سرمایه و حساب بزرگ ‌تر برای سوار شدن بر نوسانات بلند مدت وجود خواهد داشت.

معامله‌گران بلند مدت معمولاً از نمودارهای هفتگی و روزانه استفاده میکنند. نمودارهای هفتگی چشم‌ انداز بلند مدت ایجاد میکنند و به معاملات کوتاه ‌مدت (روزانه) کمک میکنند. مدت معاملات معمولاً از چند هفته تا چندین ماه و گاهی سالهاست.

تایم فریمهای کوتاه مدت (روزانه)

مزایا:

  • فرصتهای معاملاتی بیشتری وجود دارد.
  • ریسک شبانه کمتر است.

معایب:

  • کارمزد معاملات (اسپرد) بسیار بیشتر است.
  • انجام معاملات روزانه از نظر ذهنی دشوارتر است.

معامله‌گران روزانه، معمولاً از نمودارهای ۱ یا ۱۵ دقیقه‌ای استفاده میکنند. این نمودارها، نوسانات قیمتی بازار را در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت نشان میدهند. با استفاده از این نمودارها، معامله‌ گران روزانه میتوانند فرصتهای معاملاتی کوتا ه‌مدت را شناسایی کنند. آنها معمولاً از الگوهای تکنیکال برای شناسایی این فرصتها استفاده میکنند.

سخن پایانی

در این مقاله از چراغ، به بررسی مفهوم تایم فریم در فارکس و انتخاب بهترین تایم فریم برای شروع معامله در این بازار، پرداختیم. انتخاب بهترین تایم فریم برای معاملات در فارکس وابسته به عوامل مختلفی است. از جمله سبک معامله، سرمایه‌ای که دارید، زمانی که میتوانید صرف معامله کنید و همچنین روانشناسی و تجربه‌ شخصی شما. مهمترین نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که تایم فریمی که انتخاب میکنید باید با شخصیت و احساسات شما سازگار باشد. به بیانی، باید در هنگام معامله در آن تایم فریم کاملا راحت و آسوده باشید. به همین دلیل توصیه میشود برای مدتی انجام معاملات دمو را در چندین تایم فریم مختلف تجربه کنید تا بتوانید تایم فریم مناسب خود را پیدا کنید. این کار شما را قادر میسازد تا بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید و تصمیمات معاملاتی موفق تری بگیرید.


👈 بهترین بروکر فارکس


فرصت هیچ یادگیری را از دست ندهید! به ترتیب بخوانید :

آنچه خـواهید خـواند:

آخریـن بررسی شده‌های بازار سرمایه

دیدگاه خود را درباره” تایم فریم چیست و بهترین تایم فریمها برای معامله در فارکس کدامند؟ ”با ما در میان بگذارید.