به گزارش رویترز، پاول دوروف، میلیاردر روسی-فرانسوی و بنیانگذار و مدیرعامل اپلیکیشن پیامرسان تلگرام، عصر شنبه در فرودگاه بورژه در حومه پاریس دستگیر شد. شبکههای تلویزیونی TF1 و BFM TV با استناد به منابع نامشخص، این خبر را گزارش دادند.
TF1 در وبسایت خود اعلام کرد که دوروف با هواپیمای شخصی خود در حال سفر بود و در فرانسه به دلیل یک تحقیق اولیه پلیس، تحت حکم دستگیری قرار گرفته بود.
TF1 و BFM هر دو اظهار داشتند که این تحقیق بر عدم وجود مدیران نظارت در تلگرام متمرکز بوده است و پلیس معتقد بود که این وضعیت به فعالیتهای مجرمانه در اپلیکیشن پیامرسان اجازه میدهد بدون هیچ مانعی ادامه یابد.
طبق گزارش رسانههای فرانسوی، پاول دوروف ممکن است روز یکشنبه تحت پیگرد قرار گیرد. تلگرام رمزنگاریشده، با نزدیک به یک میلیارد کاربر، بهطور ویژهای در روسیه، اوکراین و جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی تأثیرگذار است. این پلتفرم در رده یکی از شبکههای اجتماعی بزرگ بعد از فیسبوک، یوتیوب، واتساپ، اینستاگرام، تیکتاک و ویچت قرار دارد و به عنوان یکی از پلتفرمهای اصلی رسانههای اجتماعی رتبهبندی میشود.
تلگرام بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. وزارت کشور و پلیس فرانسه هم هیچ اظهار نظری نکردند!
ادوارد دوروف، بنیانگذار روسی تلگرام، این پیامرسان را در سال 2013 با همکاری برادرش تأسیس کرد. او پس از امتناع از بستن گروههای مخالف دولت در پلتفرم رسانه اجتماعی VKontakte خود که آن را فروخته بود، در سال 2014 روسیه را ترک کرد.
دوروف در مصاحبهای با تاکر کارلسون، روزنامهنگار آمریکایی، در ماه آوریل در مورد خروج از روسیه و جستجوی خانهای برای شرکت خود که شامل حضور در برلین، لندن، سنگاپور و سانفرانسیسکو میشد، گفت: "من ترجیح میدهم آزاد باشم تا اینکه از کسی دستور بگیرم.
پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، تلگرام به منبع اصلی انتشار محتوای فیلتر نشده و گاهی اوقات گرافیکی و گمراه کننده از هر دو طرف در مورد جنگ و سیاستهای پیرامون آن تبدیل شده است.
این پلتفرم به چیزی که برخی تحلیلگران آن را "یک میدان نبرد مجازی" برای جنگ مینامند، تبدیل شده است و توسط ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، و مقاماتش، و همچنین دولت روسیه، به شدت مورد استفاده قرار میگیرد.
تلگرام ( که به کاربران امکان میدهد از نظارت رسمی فرار کنند.) همچنین به یکی از معدود مکانهایی تبدیل شده است که روسها میتوانند پس از افزایش محدودیتهای کرملین بر رسانههای مستقل پس از حمله به اوکراین، اخبار مستقل درباره جنگ را دریافت کنند.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سفارت این کشور در پاریس در حال بررسی وضعیت دوروف است و از سازمانهای غیر دولتی غربی خواسته است تا آزادی وی را مطالبه کنند.
روسیه از سال 2018 پس از آنکه تلگرام از رعایت دستور دادگاه برای اعطای دسترسی به سرویسهای امنیتی دولتی به پیامهای رمزگذاری شده کاربران خود امتناع کرد، شروع به مسدود کردن این اپلیکیشن کرد.
این اقدام بسیاری از خدمات شخص ثالث را مختل کرد، اما تأثیر کمی بر دسترسی به تلگرام در روسیه داشت. با این حال، دستور ممنوعیت، اعتراضات گسترده در مسکو و انتقاد از سوی سازمانهای غیر دولتی را برانگیخت.
TF1 گزارش داد که دوروف، ساکن دبی، از آذربایجان سفر کرده بود و در حدود ساعت 8 شب (1800 GMT) دستگیر شده است.
دوروف، که ثروت او توسط فوربس 15.5 میلیارد دلار برآورد شده بود، گفت که برخی دولتها تلاش کردهاند تا به او فشار وارد کنند، اما این اپلیکیشن باید همچنان یک "پلتفرم خنثی" و نه یک "بازیگر در ژئوپلیتیک" باقی بماند.
با این حال، محبوبیت روزافزون تلگرام باعث شده تا چندین کشور در اروپا، از جمله فرانسه، نگرانیهایی در مورد امنیت و نقض دادهها داشته باشند.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، و چندین سیاستمدار روسی دیگر، به سرعت در روز یکشنبه فرانسه را به دیکتاتوری متهم کردند - همان انتقادی که مسکو در سال 2014 و 2018 هنگام اعمال فشار بر دوروف و تلاش برای ممنوعیت تلگرام با آن روبرو شد.
اولیانوف در شبکه اجتماعی X نوشت: "برخی از افراد سادهلوح هنوز درک نمیکنند که اگر نقش کم و بیش قابل مشاهدهای در فضای اطلاعات بینالمللی داشته باشند، برای آنها ایمن نیست که از کشورهایی که به سمت جوامع بسیار توتالیترتری حرکت میکنند، بازدید کنند.
ایلان ماسک، میلیاردر مالک X (پلتفرم رسانه اجتماعی سابقاً شناخته شده به عنوان توییتر)، نیز پس از گزارشهای دستگیری دوروف گفت: " این سال 2030 در اروپا است و شما به خاطر لایک کردن یک میم در حال اعدام شدن هستید. "
رابرت اف. کندی جونیور، که روز جمعه از رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا انصراف داد و دونالد ترامپ را تایید کرد، پس از این گزارشها در X گفت که نیاز به محافظت از آزادی بیان "هرگز اینقدر ضروری نبوده است". چندین وبلاگر روسی، خواستار برگزاری اعتراضات در سفارتهای فرانسه در سراسر جهان در ظهر یکشنبه شدند.
سایت معتبر cryptoslate هم در خبری امروز صبح اعلام کرد که پاول دوروف، بنیانگذار و مدیرعامل ۳۹ ساله اپلیکیشن پیامرسان رمزگذاری شده تلگرام، روز شنبه ساعت ۸ شب در فرودگاه لو بورژه فرانسه بازداشت شد. دوروف که تابعیت فرانسوی-روسی دارد، هنگام پیاده شدن از جت خصوصی خود توسط گارد ملی حملونقل هوایی (GTA) بازداشت شد. او همراه با یک محافظ و یک زن بود.
دستگیری دوروف در پی صدور یک حکم جلب فرانسوی توسط دفتر اداره پلیس قضایی ملی فرانسه (OFMIN)، بر اساس یک تحقیق اولیه، صورت گرفت. این حکم فقط در قلمرو فرانسه معتبر بود، بنابراین با فرود دوروف در فرانسه از آذربایجان، این بازداشت ممکن شد.
طبق گفته مقامات فرانسوی، دوروف به دلیل اتهامات جدی علیه تلگرام، در پرونده افراد تحت تعقیب (FPR) قرار گرفته بود. ویژگیهای پلتفرم تلگرام، از جمله عدم نظارت بر محتوا، استفاده از شمارههای یکبار مصرف و ارزهای دیجیتال، به گفته مقامات، تسهیل فعالیتهای غیرقانونی مانند قاچاق مواد مخدر، جنایات علیه کودکان و کلاهبرداری را ممکن کرده است.
محققان فرانسوی ادعا میکنند که خودداری دوروف از همکاری با نیروهای اجرای قانون و عدم نظارت بر محتوای غیرقانونی در تلگرام، او را به همدستی در این جرایم تبدیل کرده است. منابع نزدیک به تحقیقات نشان میدهند که دوروف از سفر به کشورهایی که تلگرام در آنها تحت نظارت بود، خودداری کرده و ترجیح داده است به مناطقی مانند امارات، کشورهای سابق اتحاد جماهیر شوروی و آمریکای جنوبی سفر کند.
پس از دستگیری، دوروف توسط بازرسان دفتر ملی ضدکلاهبرداری (ONAF) بازداشت شد و انتظار میرود که در دادگاه حاضر شود. او ممکن است با اتهامات متعددی از جمله تروریسم، قاچاق مواد مخدر، همدستی، کلاهبرداری، پولشویی و مشارکت در محتوای مربوط به سوءاستفاده از کودکان مواجه شود.
مقامات فرانسوی معتقدند که بازداشت پیش از محاکمه دوروف تقریباً قطعی است، زیرا او منابع قابل توجهی دارد و خطر فرار وی وجود دارد. یکی از بازرسان اظهار داشت: "او در پلتفرم خود، اجازه داد تا جرایم و تخلفات بیشماری مرتکب شوند، و هیچ کاری برای تعدیل یا همکاری انجام نداد."
دستگیری پاول دوروف، جامعه کریپتو را به لرزه درآورده و منجر به کاهش قابل توجه قیمت TON، ارز دیجیتال بومی تلگرام، شده است. تنها یک ساعت پس از انتشار این خبر، قیمت TON 16 درصد سقوط کرد، که نشاندهنده نگرانی سرمایهگذاران در مورد آینده تلگرام و پروژههای مرتبط با آن است. عدم اطمینان در مورد نبرد حقوقی دوروف و احتمال سرکوب تلگرام، ترس از افزایش نظارتهای نظارتی و بیثباتی را افزایش داده است.
دستگیری دوروف نشاندهنده موضع قاطع فرانسه در مورد حریم خصوصی دیجیتال و سرکوب پلتفرمهایی است که تصور میشود در تسهیل فعالیتهای جنایی نقش دارند. این پرونده پیامدهای بینالمللی دارد، زیرا تنش بین آزادی بیان و نیاز به مبارزه با فعالیتهای غیرقانونی آنلاین را برجسته میکند.
این سرکوب احتمالاً در سطح جهانی طنینانداز خواهد شد و کشورهای دیگر را تحت فشار قرار میدهد تا مقررات سختگیرانهتری را در مورد برنامههای پیامرسانی رمزگذاری شده مانند تلگرام اعمال کنند! نبرد حقوقی در حال پیشرفت، نه تنها برای تأثیر آن بر دوروف و تلگرام، بلکه برای پیامدهای گستردهتر آن بر حریم خصوصی و امنیت دیجیتال در سراسر جهان، مورد نظارت دقیق قرار خواهد گرفت.
بنا بر اطلاعات موجود، به نظر میرسد که بازداشت پاول دورف، بنیانگذار پلتفرم پیامرسان تلگرام، سبب کاهش ارزش رمزارز نات کوین نیز شده است. انتظار میرود که سایر پروژههای مرتبط با تلگرام مانند داگز و همستر نیز تحت تاثیر این رویداد قرار بگیرند. به هر حال، تمام این موضوعات در حال بررسی بیشتری است و به محض دسترسی به اطلاعات جدید، جزئیات بیشتری در این خصوص توسط کارشناسان چراغ، اطلاع رسانی خواهد شد. در حال حاضر، این گزارشها در مرحله بررسی قرار دارند و باید منتظر ماند تا جزئیات دقیقتری در این باره منتشر شود.
👈 خرید و معامله ارزهای دیجیتال با ثبت نام در صرافی CoinCatch
شاید دوست داشته باشید بخوانید:
آموزش تحلیل تکنیکال قسمت سوم (خط روند)
11 ماه پیش 3K بازدید
نحوه معامله بر اساس خط روند، حمایت و مقاومت
3 ماه پیش 1K بازدید
آموزش تحلیل تکنیکال قسمت دوازدهم (هوک چیست؟)
9 ماه پیش 5K بازدید
هیکن آشی (Heikin Ashi) چیست؟ بررسی کامل کندل هیکن آشی
1 سال پیش 163 بازدید
آنچه خـواهید خـواند:
آخریـن بررسی شدههای بازار سرمایه
دیدگاه های شما | 1 دیدگاه
محسن
5 ماه پیش
مرسی از توضیحات کامل
عضو چراغ نیستید؟
ثبت نام